CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, iktidarın 7 kanala sansür uyguladığını belirterek, "Sansüre karşı çıkalım. Sansüre karşı çıkmak, halkın bilgi alma hakkını korumaktır. 2 Kasım günü ilk icraatlarımızdan biri de sansüre son vermek olacak. CHP'nin yönettiği Türkiye'de herkes düşüncelerini özgürce ifade edebilecek'' dedi.

Barış Yarkadaş, CHP Maltepe İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği seçim çalışmaları kapsamında ilçedeki esnafIı ziyaret etti. Seçim çalışması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Yarkadaş, Digitürk ve Tivibu gibi platformlardan aralarında Samanyolu TV, Bugün TV ve Kanaltürk'ün de bulunduğu 7 kanalın çıkarılmasını sansür olarak değerlendirdi. Partililere sansüre karşı çıkma çağrısında bulunan Yarkadaş, "AKP iktidarı halkın gerçekleri öğrenmesinden korktuğu için 7 kanala birden sansür uyguladı. Sansüre karşı çıkalım. Sansüre karşı çıkmak, halkın bilgi alma hakkını korumaktır. 2 Kasım günü ilk icraatlarımızdan biri de sansüre son vermek olacak. CHP'nin yönettiği Türkiye'de herkes düşüncelerini özgürce ifade edebilecek'' ifadelerini kullandı.

Esnafın durumu hakkında da bilgi veren Yarkadaş, "Esnaf gerçek anlamda kan ağlıyor. Hangi dükkana girdiysek, içeride tek bir kişi bile yoktu'' şeklinde konuştu. Esnafa seçim vaatlerini anlatan Yarkadaş, küçük esnafın durumunu düzeltmek için yeni çalışmalar yapacaklarını söyledi. "AKP medyası ve AKP yöneticileri ekonomide pembe bir tablo çiziyor ama gerçek hiç de öyle değil'' diyen Yarkadaş, birçok esnafın öğle saatlerine kadar siftah bile yapamadığını vurguladı.