Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alibeyköy Meydanı’nda partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu, "Burada bilinçli olarak elektriği kestiler. Sanıyorlar ki biz burada miting yapmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir provokasyona alet olmayacağız." dedi.

Alibeyköy Meydanı’nda seçim otobüsünün üzerinden alandaki seçmenlere hitap eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Burada bilinçli olarak elektriği kestiler. Sanıyorlar ki biz burada miting yapmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir provokasyona alet olmayacağız. Açık yüreklilikle, dürüst bir şekilde 7 Haziran’a kadar yolumuza devam edeceğiz. CHP iktidarında onlar miting yaptığı zaman elektrikleri biz söndürmeyeceğiz. Uygar insanlar gibi onlarda mitinglerini yapacak. Buna izin vereceğiz. Onlar duysunlar bizim ne kadar dürüst ve namuslu olduğumuzu" şeklinde konuştu.

'KENDİ HALKIMIZ İŞSİZKEN YABANCILARA İSTİHDAM KANUNU ÇIKARDILAR'

Emeklilik ve issizlik üzerinden iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, "6 milyon 200 bin emeklimiz var 13 yılın sonunda. Diyorlar ya çok ilerledik. 6 milyon 200 bin işsiz. 17 milyon yoksul var. Ne demek biliyor musunuz bu? Aylık geliri 200 liranın altında olan 17 milyon. Nerelerde oturuyorlar? 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Bu sorunu kim çözecek? CHP çözecek. Şunu söyleyeceksiniz; CHP iktidarında hiçbir aile 3 milyon 750 bin hane biz yoksuluz demeyecek. Yoksulluğu bu topraklarda tarihe gömeceğiz. Sözüm sözdür. İşsizlik bir başka bela. 6 milyon 200 bin işsiz var. Ne yapıyorlar. Parlamentoya bir kanun teklifi getirdiler. Yasa tasarısı. Yabancıların istihdamı hakkında kanun tasarısı. Sen önce kendi ülkendeki 6 milyon 200 bin kişiye iş ver. Yabancıya gelince Allah Kerim. Sen onu bırakmışsın, yabancılara nasıl iş vereceğiz diye meclise kanun getiriyorlar. Bütün işsizlere bunu söyleyin. Bu hükümetin size faydası yok. Bu hükümet size iş bulamaz." ifadelerini kullandı.

'KPSS SINAVINA GİRMEDEN DEVLETTE MEMUR OLUYORLAR'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın yandaşlarına KPSS sınavına girmeden memurluk verdiğini ileri sürerek şunları kaydetti: "Bu hükümetin mahdumlarının çocukları, yani KPSS sınavına girmeden otomatikman devlet memuru oluyorlar. Sana bu imkanı sağlamayacaklar. Ama işsize iş bulmak CHP’nin görevi. Yoksullar ve ezilenler için çalışacağız. Esnaf için, çiftçi için, alın teri döken herkes için çalışacağız. Kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmayacağız. Bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Çünkü bizim için yandaş yok. Bizim için vatandaş var. Biz vatandaş için çalışacağız."