Bursa’ya seçim programı kapsamında gelen CHP İzmir 1. bölge 5. sıra adayı Özcan Purçu, Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen’in silahlı saldırı sonucu ölmesi üzerine programını iptal etti.

CHP Bursa İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Purçu, yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Türkiye Romanları Temsilcisi olan Purçu, Efkan Özçimen’in ölümü nedeniyle büyük şok yaşadığını kaydetti. 12 yıl süresince Efkan Özçimen’le beraber çalıştığını belirten Purçu, 25. dönem milletvekilliği için Özçimen’in AKP’den aday adayı olduğunu, aday gösterilmeyince, ‘Sen bizim onurumuzsun, bundan böyle desteğim sana ağabeyim’ diyerek kendisine destek verdiğini dile getirdi.

“Efkan bir CHP’li olarak öldü” diyen Purçu, kendisine, ‘ağabeyim, 1 Haziran’da sana büyük sürprizlerim var’ dediğini, bununla CHP’ye desteğinin büyük olacağını ifade ettiğini vurguladı. Artık Romanların sorunlarına dokunmak gerektiğinin altını çizen Purçu, “Şu ana kadar 41 ili gezdim. Türkiye’nin her yerinde Romanlar var. Bizler yaşamsal ihtiyacı olan bir toplumuz. Artık insanca yaşamak istiyoruz.” diye konuştu.