Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP Mudanya İlçe Kadın Kolları, “Medeni kanuna sahip çıkıyorum” adı altında imza kampanyası başlattı.
Sevtap Esen başkanlığındaki CHP İlçe Kadın Kolları, 17 Şubat 1926’da kabul edilen Medeni Kanun’un 89. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı ile belediye meclis üyeleri ve partili kadınların yer aldığı açıklamada, kadınlar, hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın katlini lanetleyen dövizler açtı. CHP’li kadınlar, AKP hükümetinin yasaları tekrar gözden geçirerek, katillere gereken cezanın verilmesini istedi.
Devrim yasalarından olan Medeni Kanun’un kabul edilişinin 89. Yılı dolayısıyla açıklama yapan CHP Mudanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevtap Esen, kazanılmış hakların korunması ve yeni hakların elde edilmesi mücadelesinde üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Bir toplumun kişilere verdiği değeri anlamak için Medeni Kanun’a bakılmasının yeterli olduğunu ifade eden Esen, “Kadın-erkek eşitliğinin bir demokrasi meselesi olduğunu gösteren mücadelemizde, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin başlattığı ‘Medeni Kanunuma sahip çıkıyoruz’ imza kampanyasına Mudanya olarak bizler de desteğimizi sunuyoruz. Kadın dayanışmasının gerekliliği adına ‘birleşe birleşe kazanacağız’ diyoruz” diye konuştu.