Bank Asya'ya yapılan hukuksuz operasyona tepki gösteren Isparta CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, hesap açtırarak bankaya destekte bulundu. Hesap açtırma işlemi sırasında müşterilerle de sohbet eden Ali Haydar Öner, tamamı Anadolu sermayesiyle kurulan Bank Asya'yı batırmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacağını ifade etti. Öner, sohbet ettiği müşterilerin para çekmeye değil, yatırmaya gelmesini takdirle karşıladığını belirtti.

CHP Isparta İl Teşkilatı ile birlikte Bank Asya Isparta şubesini ziyaret eden Milletvekili Ali Haydar Öner, Türkiye'yi yönetenlerin hukuku askıya aldığını söyledi. Cumhuriyet tarihinde özel şirketlere hiç bir zaman bugünkü kadar baskı yapılmadığını vurgulayan Ali Haydar Öner, devletin hiç bir dönemde banka batırmadığı gibi batmak üzere olan bankaları da müdahele ederek kurtarmaya çalışmadığını kaydetti. Öner, Bank Asya'ya yapılan siyasi gasp operasyonuyla ilgili şunları söyledi: "Bugüne kadar böyle bir hadise görülmemiştir. Devlet banka batırmaya çalışmamıştır. Kaçak sarayın baş sakini bri bankayı, bir finans kurumunu bilerek batırmaya çalışıyor. Bu bir iktisadi zulümdür, hukuksuzluktur, hukuk dışı bir davranıştır, memleketin iktisadi hayatına yapılan bir darbedir, ihanettir, zulümdür." Yapılan haksız ve hukuksuz operasyon karşısında banka mudilerinin göstermiş olduğu dayanışmayı takdirle karşılayan Öner, "Bu hukuksuzlukların tez zamanda bitmesini temeni ederim. İnşaallah Bank Asya'da haklarına kavuşur." dedi.

"ERDOĞAN KULLANIP ATIYOR"

"Garip olan ilginç olanı Bank Asya'nın Kızılcahamam tesislerinde ailecek yer içerlerken faaliyetlerde bulunurken bu banka iyi idi." diyen Öner, şöyle devam etti: "Kaçak sarayın baş sakini kişileri ve kurumları işine geldiğince kullanıyor. Mesala Ertuğrul Yalçınbayır'ı kullandı bir kenara attı. Yaşar Yakış'ı bir kenara attı, Abdullatif Şeneri bir kenara attı. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızı da artık etkisiz hale getirdiğini düşünüyor. Bir de Bülent Arınç diye bir zat var. Özgül ağırlığının olduğunu iddia ediyordu. Özgül ağırlığının bir tüy kadar olduğunun daha farkına varamamış görülüyor. Kısacası Recep Tayyip Erdoğan, işene geldiği kadar kullanan ve sonrada bir kenara bırakan vefasız biridir."

İsrail ile olan ticari ilişkilerde Erdoğan döneminde artış yaşandığına dikkat çeken Öner, 'One munit' hadisesinin de bir kurgu olduğunu belirtti.