Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili ve Meclis Başkanvekili Şafak Pavey, Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının ekranlarının karartılmasıyla ilgili, “Son kalan basın özgürlüğü kalesini de burada yok etmeye çalışıyorlar.” dedi.

Mecidiyeköy'deki Bugün TV ve Kanaltürk'ün de bulunduğu bina önünde açıklama yapan Şafak Pavey, tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyledi. Payev, hak ve özgürlükleri korumak için herkesin aynı dünya görüşünü paylaşmasına gerek olmadığını belirtti. Payev, “Her zaman bizim gibi düşünmeyenlerinde hak ve özgürlüklerini savunacağız. Özgürlükler ve haklar birbirine kenetlidir, birbirinden ayrılamaz. Birimizin hakkı, birimizin özgürlüğü bir diğerinin çöküşüne neden olur. Zincir gibidir, tek halkası bile eksilemez.” dedi.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KALESİNİ DE YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Pavey, şöyle konuştu: “Bugün burada şahitlik yaptığımız olay tamda dönüm noktasıdır. Son kalan basın özgürlüğü kalesini de burada yok etmeye çalışıyorlar. Hükümetler dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar muhalefetin sesini kısmaya kalkıştıklarında kendilerini aynı yerde bulurlar. Bugün Kuzey Kore örneğinde gördüğümüz gibi. Peki nerede bulurlar? Korku imparatorluğu oluşturup sindirme, bastırma ve tüm muhalif sesleri yok etme amacını güderler. Ama bunu neden yaparlar? AKP hükümetine baktığımızda bunun neden yaptığını çok açıkça görüyoruz. AKP hükümeti çaldı, çalarken yakalandı.”