Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, cami kapatan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'a tepki gösterdi. Salıcı, inanç özgürlüğü konusunda Türkiye'de kötü günlere gidildiğini söyledi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 36 yıllık Hüda Rabbim Camii'ni kendisinin kapattığını söylemiş ve hem siyasilerden hem de halktan büyük tepki toplamıştı. Yılmaz'a bir tepki de Oğuz Kaan Salıcı'dan geldi. Türkiye’de inanç özgürlüğü konusunda kötü günlere gidildiğini vurgulayan Salıcı, “ Bu ülkede yaşayan insanların inandıkları inanç, din, mezhep neyse bu inançları çerçevesinde ibadet edebilme gibi bir özgürlükleri var. Bunun için camiler açılır.” dedi.

Türkiye’de camilerin daha çok vatandaşların imkanları ile yaptırıldığına dikkat çeken Salıcı, şöyle devam etti: “Valilik eğer cami kapatmaya başladıysa, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında, 13 yıldır Türkiye’yi yöneten, dindarlık muhafazakarlık gibi dini değerler üzerinden siyaset yapan bir partinin atamış olduğu vali, eğer cami kapatmaya başladıysa, bu ülkede barıştan söz etmek, toplumsal uzlaşmadan söz etmek, siyaset dilinin daha olumluya doğru gittiğinden bahsetmek şimdiye kadar mümkün değildi, bundan sonra inanç özgürlüğünden bahsetmek maalesef mümkün olmayacak. Biz onların istediği şekilde inanmak zorunda mıyız? Herkes kendi inancını istediği gibi yaşama hakkına sahiptir.”