Yüksek gelen elektrik ücretlerine bir tepki de CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’dan geldi. Elektrikteki özelleştirmenin çileye ve soyguna dönüştüğünü belirten Sapan, “Bu olayın asıl sorumlusu, AKEDAŞ’ı sudan ucuza yandaşa satan AKP’dir. Bunun hesabı er geç sorulacaktır.” dedi.

Antalya’da yaşanan elektrik kesintileri ve gelen yüksek faturalarla ilgili açıklama yapan CHP’li Vekil Yıldıray Sapan, Antalya’da özellikle son dönemlerde sürekli hale gelen, soğuk kış günlerinde yaşamı çekilmez hale getiren elektrik kesinlerine, şimdi de katlanmış faturaların eklenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Antalya’da elektrik dağıtım işini neredeyse bedavaya getiren CLK Akdeniz firmasının gerek kesintilere gerekse bindirilmiş faturalara bahane üstüne bahane ürettiğini belirten Sapan, “Yok efendim memurların maaş dönemine göre düzenleme yapmışlar. Bu yüzden vatandaşa 3 aylık fatura gönderilmemiş. Bunların kabul edilebilir tarafı yoktur. Tek kelime ile halkla dalga geçmektir. Firma, daha fazla kar elde etme hırsı ile Antalyalılara kazık atmıştır. Diğer bölgelerde olmayan bu haksız uygulama ile yüz binlerce abone mağdur edilmiştir.” diye konuştu.

‘AKP, SOYGUNUN TARAFI VE ORTAĞIDIR’

Elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirilmemesi, kamu eli ile yürütülmesi için yıllarca mücadele ettiklerini, bu amaçla Antalya’daki ihalenin iptali için dava açtığını belirten Milletvekili Sapan, yaşanan bu durumları tahmin etmenin hiç zor olmadığını, asıl amacın tekel durumundaki yüksek cirolu dağıtım hizmetini yandaşa vermek olduğunu açıkladı. Antalya, Burdur ve Isparta’nın elektrik dağıtımını yapan AKEDAŞ’ın 2010 yılında 1 milyar 165 milyon dolara özelleştirildiğini kaydeden Sapan sözlerine şöyle devam etti: “Her nedense ihaleye katılan firmalar 10’ar milyon dolarlık teminatlarını yakma pahasına son anda ihaleden çekildiler. Bunu neden yaptıkları 2 yıl sonra ortaya çıktı. 2012 yılındaki ihalede AKEDAŞ’ı 550 milyon dolar daha ucuza kapattılar. Böylece 10 milyon dolarlarını yakarak 540 milyon dolar kazanmış oldular. AKP, milletin ortak malı olan, yüksek cirolu ve karlı AKEDAŞ’ı, sahipleri yandaşlardan oluşan CLK Akdeniz’e adeta hibe etti.”

‘ARIZA EKİPLERİNE BAYRAK ASTIRANLARI UNUTMAYACAĞIZ’

Antalya ve çevre illerin elektrik dağıtım işini üstlenen CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş, firması Cengiz, Limak ve Kolin'in şirketlerinden oluşuyor. Bu şirketin ortaklarından bir tanesinin milletin anasına küfrettiğini kaydeden CHP’li Sapan sözlerini şöyle tamamladı: “Ortakları arasında milletin anasına küfredenlerin de olduğu firma, paraya doymamış olacak ki, şimdi de 3 aylık faturalar düzenleyerek halkın sırtından zahmetsiz, haksız yeni kazanç elde ediyor. Bu arada yatırım yapmadığı, gerekli personeli, ekipmanı çalıştırmadığı için Antalya’yı karanlıkta bırakıyor. Halkın tepkisi, feryadı her yerden duyuluyor ama bir tek AKP’lilerin kulakları bunları duymuyor. Çünkü AKP yöneticileri hatırlı firmaya ses çıkaramayacaklarını biliyorlar. Antalyalılar karanlıkta tir tir titrerken firmanın arızalara koşması gereken araçlarına parti bayraklarını astırırken de hiç utanmadılar. Halka karşı işlenen bu suçun ortaklarından biri iktidar partisi AKP’dir. AKP, yandaş firma kadar suçlu ve sorumludur. Halkımız yaşadıklarını unutmayacaktır. Yandaşa verdiği ballı ihalenin ve halka yaşattığı çilenin hesabı AKP’den mutlaka sorulacaktır.”