Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir'de, Şifa Üniversitesi'nin de kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı'na yapılan polis baskınıyla ilgili, “Siyasi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Vakfa yapılan polis baskınının siyasi niteliğinin olduğunu düşündüğünü aktaran Sındır, “Yani yapılan baskının ne amaçla yapıldığı, sonuçta ne çıktığı, bir şey çıkacağını da zannetmiyorum. Ama ortada ne arandığı, neye istinaden böyle bir baskın yapıldığı kamuoyuyla da paylaşılsın, biz de bilelim. Üzerinde inceleme yapalım.” dedi.

'ADALET DUYGUSUNU, DEVLETE OLAN GÜVENİ ZEDELİYOR'

Bu tür baskınların, vatandaşların adalete olan güvenlerini zedelediğini dile getiren Sındır, “Ama tabi hoş değil. Tabii bunlar çok adalet duygusunu da, vatandaşlarımızın devlete olan güven duygusunu da, yarın bir gün benim başıma da gelir mi diye endişe duygusunu da, korkuyu da beraberinde toplumda yaşatıyor. Tabii ki devletin kanunları ve de kanunu uygulayan emniyet güçleri görevlerini yapmakla yükümlüler ama görevlerini yaparken siyasal bir amaç ve hedef doğrultusunda yaparlarsa toplumda devlete olan güveni de sarsar toplumun vicdanını da zedeler” diye konuştu.