Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ali Yiğit, AKP ile koalisyon kurulmasının zor olduğunu belirterek, “AKP ile koalisyon kuracak olan parti, ateşe girmiş gibi bir şey olur, yılanla yatağa girmiş gibi bir şey olur.” dedi. Yiğit, Türkiye’nin acilen demokratikleşme başta olmak üzere birçok konuda restorasyona ihtiyacı olduğunu kaydetti. Yiğit, “Bu olmazsa olmaz. Adamlar her şeye ‘kumpas’ dediler, şu dediler, bu dediler, her şeyi yaptılar, her türlü pisliği. Birilerine yıkmaya çalışıyorlar. Bunun hesabı mutlaka sorulmalı.” dedi.

7 Haziran sonrası CHP’den İzmir Milletvekili seçilen Ali Yiğit, koalisyon ihtimallerini Cihan Haber Ajansı’na değerlendirdi. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, seçim sonrası iki gün boyunca CHP ilçe örgütlerine teşekkür ziyareti düzenleyen heyette yer aldı. Ziyaretlerde parti örgütlerinin ve vatandaşların nabzını tutan Ali Yiğit, aldığı izlenimleri aktardı.

CHP örgütlerinin AKP ile bir koalisyon kurulmasına sıcak bakmadığını ifade eden Ali Yiğit, şunları kaydetti: “Örgütlerimiz AKP ile bir koalisyon kurmamızı istemiyor. Bir kere yapılan yolsuzluklar, 17-25 Aralık yolsuzlukları, yargının askıya alınması, yıllarca yapılan her türlü ihalelerin usulsüzce verilmesi, AKP’nin yapmış olduğu antidemokratik yasalar, torba yasalar vs. tabi bunlar insanları bezdirdi, canından etti. Ve bu konuda da herkes, AKP ile kesinlikle ortak olunmaması gerektiğin söylüyor. Böyle bir koalisyonun, ortaklığın doğru olmayacağını belirtiyor örgüt. Ayrıca MHP ile bir görüş alışverişinde bulunulmasını ama MHP de biliyorsunuz ilk günden kapıları kapattı, çözüm süreci dedi, şu dedi, bu dedi. Erteledi, bilemiyoruz, zor bir dönem. AKP’nin ne yapacağını bilemiyoruz. MHP’nin ne yapacağını bilemiyoruz. MHP ile AKP ortaklaşa bir hükümet kurarlar mı, kurmazlar mı? Bize sıra gelirse görüşeceğiz MHP ile. HDP’den dışarıdan destek isteyeceğiz herhalde öyle bir düşünce oluşacak.”

AKP İLE KOALİSYON KURAN YILANLA YATAĞA GİRMİŞ GİBİ BİRŞEY OLUR

AKP ile diğer partilerin olası koalisyon ihtimallerini değerlendiren Ali Yiğit, “AKP ile koalisyon yapan parti yıpranacak ve önümüzdeki seçimde bunun cezasını çekecek. Bu da öyle zor bir şey. AKP ile koalisyona giren, ateşe girmiş gibi bir şey olur. Yılanla yatağa girmiş gibi bir şey olur. Bizim önceliğimiz, genel başkanımızın Başbakan olduğu halde MHP ile bir ortaklık oluşturulabilir. Ve demokratikleşmeyle ilgili süreç tamamlanabilir.” dedi.

Seçim bildirgelerinde yer alan konularda adım atmak istediklerini dile getiren Ali Yiğit, “Seçim bildirgemizde yoksula dokunacağımızı, emekliye iki maaş vereceğimizi, işte yurt sorunu, YÖK sorununun halledileceğini, kredi kartı borçlarının silineceğini bunların hepsini söyledik seçim meydanlarında. Bunu ertelememiz mümkün değil. Önce birinci sınıf demokrasi ondan sonrada seçim bildirgemizde söylediğimiz ekonomik önlemler mutlaka alınmalı. Biz bunları mutlaka gündeme getirmeliyiz, yapmalıyız.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN ACİL RESTORASYONA İHTİYACI VAR

Türkiye’nin acilen restore edilmesi gereken başta demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü gibi konular bulunduğuna değinen Ali Yiğit, “Türkiye’nin acil ihtiyacı olan sosyal projeleri hayata geçiremezsek, hukukun üstünlüğünü tekrar sağlayamazsak, kurumları oturtturamazsak, hükümet olmanın bir anlamı da yok, Yani niye hükümete ortak olalım ki? Biz 17-25 Aralık yolsuzluklarının hesabını soramayacaksak, 4 eski bakanı Yüce Divan’a gönderemeyeceksek, bir sürü yolsuzluklar yapıldı bunun hesabını soramayacaksak neden hükümet olalım ki? Bir anlamı yok.” ifadelerini kullandı.

KUMPAS DİYEREK HER ŞEYİ YAPTILAR

Türkiye’de hukukun üstünlüğünü tekrar getirmek gerektiğinin altını çizen Ali Yiğit, şöyle konuştu: “Adam bir karar veriyor, o kararla bir TIR yakalandı, IŞİD’e giden silahlar yakalandı. Bu arada bunu gündeme getiren gazeteciler tutuklandı, yargılanmaya çalışılıyor. O hakimler sürgüne gönderildi. Kimi yargılanmaya çalışılıyor. Ülkeyi yaşanılmaz hale getirdiler. Onun için biz mutlaka bunların hesabını sormak durumundayız. İnsanlar bizden bunu bekliyor. Bize oy veren insanlar bekliyor, ülkenin yüzde 60’ı bunu bekliyor. Türkiye’nin acil bir restorasyona ihtiyacı var. Bu olmazsa olmaz. Adamlar her şeye ‘kumpas’ dediler, şu dediler, bu dediler her şeyi yaptılar, her türlü pisliği. Birilerine yıkmaya çalışıyorlar. Bunun bunun hesabı mutlaka sorulmalı.”