Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen) Genel Başkanı Naci Haliloğlu, ülkede kamu düzeninin normale döndürülmesi gerektiğini belirterek, “Torba yasa ile görevden alınanlar görevlerine iade edilmeli. Alt üst edilen kamuda her şey normale döndürülmeli." dedi.

Haliloğlu, Malatya’da konfederasyona bağlı sendikaların üyeleriyle bir araya geldi. Haliloğlu, burada yaptığı konuşmada, siyasi iktidara yaranmak için değil, üyelerinin haklarını korumak için sendikacılık yaptıklarını ve gelinen süreçte bu konuda ne kadar haklı olduklarının ortaya çıktığını belirtti. Haliloğlu, "10 sendika ile Cihan-Sen’i kurduk. Son bir yılda üye sayısını yüzde 19 artırarak konfederasyonlar arasında en fazla artışı gerçekleştiren Konfederasyonumuzun şu anda 30 bine yakın kamu çalışanı üyesi bulunmaktadır. 2014 yılında kamu çalışanları olarak çıktığımız sendika yolculuğuna çok kısa bir sürede 10 konfederasyon içerisinde Malatya’mızda 4., ülkemizde 5. sıraya yerleşmiş bulunmaktayız. Bu yolda bize destek veren siz değerli üyelerimize ve emeği geçen tüm başkanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Son iki yılda çıkarılan torba yasalarla kamu kurumlarında ciddi radikal değişikliklerin gerçekleştirildiğine işaret eden Haliloğlu, adalet duygusunu zedeleyen, kayırmacı bir anlayışla, hukuksuz bir şekilde düzenlemeler yapıldığına dikkat çekti. Haliloğlu, şöyle devam etti: “İnsan hakları, demokrasi ve özgürlükler adına çok kötü bir buçuk yıl geçirdik. Hangi siyasi parti olursa olsun biz sadece adalet, insan hakları, özgürlüklerin sonuna kadar kullanıldığı bir ülke istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nda tarafından 7 bine yakın okul müdürü görevden alındı. Bunların yerlerine getirilenlere bakın. O kadar tecrübesiz, liyakatsiz kişiler görevlere getirildi ki, bakanlığın yazışmalarını görseniz gülersiniz. Demokrasi ve adalet olgusu için ülkede kamu düzenini normale döndürülmeli. Torba yasa ile görevden alınanlar görevlerine iade edilmeli. Alt üst edilen kamuda her şey normale döndürülmeli."

Hükümetin yasalara uymadığını ve çıkardığı torba yasalarla özgürlükleri kısıtladığını iddia eden Haliloğlu, "TOBB'un dershanelerle ilgili raporu yayınlandı. Çok gündemde olduğu için değinmek istiyorum. Dershanelerin kapatılması istendiği dönemde çalışmaların içerisinde biz de bulunduk. 'Yapmayın' dedik. 'Bir deli bir kuyuya taş atar, 40 akıllı çıkartamaz. Dershanelerle ilgili süreç budur' dedik. Şu anda üniversite sınavı kalkmadı. Dershaneler kaldırılınca yerine ne kondu? Memurlar, çalışanlar yönüyle özlük haklarıyla ilgili torba yasalarda bir şey çıktı mı? Hayır. Ama özgürlüklerin kısıtlanması adına, demokrasi de geriye gitme adına, haksızlıklar adına, yolsuzlukları üzerinin örtülmesi adına, her türlü yasayı torba yasalarla çıkardılar." ifadelerini kullandı.