Cihan Haber Ajansı’nın 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçiminde sandık sonuçlarını maniple edeceğini öne sürerek çirkin iftiralarda bulunan Sabah gazetesi hakkında hukuki süreç başlatıldı. Cihan avukatları, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyor. Avukatlar ayrıca haksız rekabete sebep olduğu için haberle ilgili tazminat davası da açacaklarını bildirdiler.

Avukatlar, gazetenin internet sitesinde dün yayınlanan haberde baştan sona iftira ve yalan ifadelere yer verildiğine dikkat çekerek, 'hakaret', 'iftira' ve 'hedef gösterme' suçlarının işlendiğini ifade etti.

'3 YIL ÖNCEKİ FOTOĞRAF YENİYMİŞ GİBİ KULLANILDI'

Sabah gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberde, Cihan’ın seçim akşamı sandık sonuçlarını maniple edeceği ve sayım sonuçlarını şaibeli duruma getireceği öne sürüldü. Cihan Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Hakan İnce’nin hedef gösterildiği haberde, Hakan İnce ve Ankara Temsilcisi Mustafa Kılıç'ın 2012'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapmış olduğu ve tüm abonelere servis edilen özel haberde kullanılan fotoğraf da yeni çekilmiş gibi gösterildi.

'İNCE: ANKARA'YA SON BİR YILDIR HİÇ GİTMEDİM'

Baştan sonra yalan ifadelerle yazılan haberde İnce’nin CHP Genel Merkezi'ne giderek sözde kaos planını görüştüğü iftirasına yer verildi. Oysa İnce, son bir yıldır hiç Ankara’ya gitmemiş, hiçbir CHP’li yöneticiyle görüşmemişti. İnce iddialarla ilgili olarak, “Cihan Haber Ajansı, imzasını taşıyan haberlerin yanı sıra seçim sonuçlarını aktarmada da bir marka haline geldi. Takip ettiğimiz 8 seçim çalışmasında sonuçların hızlı, doğru ve en şeffaf şekilde müşterilerimize ulaştırdık. Her kesimden övgü aldık. Bunu yaparken de hiçbir kimseden talimat almadık. Ahlaksızca iddia edildiği gibi gizli hiçbir görüşme ve oluşumun içerisinde de bulunmadık. Asılsız haberlerle kurum ve şahsımı töhmet altında bırakma gayretindeler. Ankara’ya son bir yıldır hiç gitmediğim halde gitmişim gibi kesin ifadeler kullanılmış. Sayın Kılıçdaroğlu ile 2012 yılında yaptığımız ve servis ettiğimiz gün gündem olan özel haberimizde kullanılan fotoğraf sanki yeni çekilmiş gibi kullanılmış. Alçakça iddialarla, Cihan Haber Ajansı’nı kötüleyerek haksız rekabete yol açtılar. Beni hedef gösterdiler. Sorumlular hakkında tazminat davası açacağım." dedi.

Cihan’ın başarıyla takip ettiği 8 seçim çalışmasını karalamak isteyen Sabah’ın internet sitesi, 2002 genel seçimlerinden bu yana tam 6 seçim çalışmasında Cihan’la anlaşıp, Cihan’ın servis ettiği seçim verilerini birebir okurlarıyla paylaşmıştı.

' SANDIKTA GÜVENİN ADRESİ HALİNE GELDİ'

Cihan Haber Ajansı, 12 yıldır seçimleri şaibesiz bir şekilde takip ederek sonuçları kamuoyuna duyurdu ve sandıkta güvenin adresi haline geldi. Cihan’ın deneyimli kadrolarıyla yapmış olduğu seçim organizasyonları sayesinde, geçmişte iki ya da üç gün sonra açıklanabilen seçim sonuçları, sadece birkaç saat içinde TV ekranlarından ilan edilir oldu. Yüksek Seçim Kurulu’nun her seçimden sonra açıkladığı resmi sonuçlar, Cihan’ın seçim gecelerinde açıkladığı oy oranlarının doğruluğunu tescil etti. Seçimlerin şeffaf, hızlı ve doğru şekilde kamuoyuna duyurulmasına katkı sağladığı için iktidardan muhalefet partilerine, gazetecilerden TV yöneticilerine kadar tüm aydın kesimler, Cihan’ın başarısından övgüyle bahsetti.

Seçim çalışmalarında hiçbir partinin yanında yer almayan Cihan Haber Ajansı, demokrasinin, halk iradesinin en şeffaf şekilde tecelli etmesinin yanında olduğunu her fırsatta kamuoyuyla paylaştı.