Yalova'da daha önce aralarında husumet bulunduğu öğrenilen O.Ö. (27) ve E.E. (34) arasında çıkan kavgada, O.Ö. pompalı tüfekle E.E.'yi yaraladıktan sonra silahı kendi boğazına dayadı. Polis, öfkeli kişiyi ikna etmek için uzun süre uğraş verdi.

Aralarında husumet olan O.Ö. ve E.E. edinilen bilgiye göre telefonda küfürleşti. Ardından, 34-GY-2751 plakalı araçla Fatih Caddesi'ne gelen O.Ö., araçtan inerek Ziya Paşa Sokak'ta E.E. ile tartıştı. O.Ö. yeniden aracına giderek, yanında getirdiği pompalı tüfeği alıp E.E.'yi kovalamaya başladı. Şahsa doğru dört el ateş eden O.Ö., E.E.’yi yakalayamadı. Bunun üzerine araca binen O.Ö., Yalova'da E.E.’yi aramaya devam etti. Kaçan E.E ise kolundan yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan E.E.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bir süre sonra aracı ile olayın gerçekleştiği Fatih Caddesi’ne geri dönen O.Ö., havaya iki el daha ateş ettikten sonra pompalı tüfeği boğazına dayayarak, polisleri tehdit etmeye başladı. Polisler de silahını çekerek, şahsı, teslim olması yönünde uyardı. Yanına gelmeleri halinde kendisini öldüreceğini söyleyen O.Ö., bir süre sonra tüfeğini yere atarak teslim oldu. Çatışmanın meydana geldiği yerde bulunan 77-AC-831 plakalı otomobil ise tüfekten çıkan saçmalardan dolayı hasar gördü. Polis, sokağı, trafiğe kapatırken, olay yeri inceleme ekipleri ise etrafa saçılan mermileri topladı.