Kayseri’de olay tarihinde 17 yaşında olan B. C.’ye tecavüz suçundan yargılanan iki sanığa, toplam 36 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Olay, 31 Ağustos 2014 tarihinde yaşandı. Adana’da yaşayan ve o tarihte 17 yaşında olan B. C.’yi Nevşehir’den alan 21 yaşındaki Tolga Y., Kayseri’de Erkilet Mahallesi’nde 33 yaşındaki Mustafa Ü.’nün bulunduğu bir eve getirdi. Genç kızı Mustafa Ü. ile yalnız bırakan Tolga Y. evden ayrıldı. İddiaya göre Mustafa Y., mağdur B. C. ile rızası dışında cinsel ilişkiye girdi. Mağdurun şikayeti üzerine Mustafa Ü. ve Tolga Y. tutuklandı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Mustafa Ü. duruşma salonunda, Tolga Y. ise sesli ve görüntülü konferans sistemiyle hazır edildi. Mağdur ise gelmedi. Her iki sanık da suçlamaları kabul etmeyerek beratlarını istedi. Yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklara, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan ayrı ayrı 13’er yıl 4’er ay, ‘hürriyeti yoksun bırakma’ suçundan ise 5’er yıl olmak üzere toplam 36 yıl 8 ay hapis cezası verildi.