Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından 2015 senesi içerisinde kurulan Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün ‘23 Nisan Sanat Atölyesi’ etkinliği gerçekleşti. BKSTV Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün ilk etkinliği olan ‘23 Nisan Sanat Atölyesi’nde birbirinden güzel resimler çizen öğrenciler, sanata dair akıllarında yer etmiş birçok soruya ustalarından cevap bulma şansı yakaladı.

Reşat Oyal Kültür Parkı’nda faaliyet gösteren Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Çalışma Salonu’nda düzenlenen etkinlikte; öğrencilere resim sanatını sevdirmek, ekip ruhu kazandırmak, kolektif çalışma bilincini geliştirmek ve tüm öğrencileri başarılı olmaya teşvik etmek amaçlanarak, çocukların sanat ve kültür faaliyetleri içinde yer almaları sağlandı.

Ali Durmaz Ortaokulu’ndan 20 öğrencinin katıldığı program birbirinden renkli anlara sahne oldu. İlk olarak tekstil boyalarıyla beyaz tişörtlere desen ve resimler çizen öğrenciler, daha sonra 40 metrekare boyutunda bir kâğıda serbest teknik boyama çalışması gerçekleştirdiler.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri Ahmet Ömer Erdönmez, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Erdönmez, “Çocukların uygun şekilde kültür ve sanat ile uğraşmaları yaşamlarını kolaylaştıracaktır. Sanat ve kültürün çocuklarımıza hayatı anlamaları konusunda da yön gösterici olacağı kanaatindeyim” dedi.

Amaca uygun olarak resim, heykel, müzik ve tiyatro gibi güzel sanat dallarında etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Erdönmez, BKSTV olarak yeni neslin sanata olan ilgisini artırmak için gayret ettiklerinin altını çizdi.