Sivas'ta Kunduracılar Çarşısı önündeki alanda bulunan güvercinleri çarşı esnafı ve vatandaşlar aç bırakmıyor. Ancak bir vatandaşın kuşları besleme yöntemi diğerlerinden ayrılıyor. İbrahim Bozkurt isimli vatandaş, çöplere atılan ekmekleri toplayarak, bunları güvercinleri beslemede kullanıyor. Yaklaşık 3 aydır bu işi yaptığını belirten Bozkurt, özellikle Ramazan ayında kendisini ayrı bir huzurlu hissettiğini ifade etti.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayrı güzelliklerin yaşandığı bir zaman dilimi oluyor. Müslümanlar bu ayda sevap işlemek için ayrı bir çaba harcıyor. Onlardan biri de İbrahim Bozkurt. Kunduracılar Çarşısı önünde bulunan ağacın altına her gün ekmek bırakan Bozkurt, güvercinleri besliyor. Çöpe atılan ekmekleri toplayarak, kuşların yemesi için doğrayıp ıslatan Bozkurt, daha sonra da ekmekleri yemelerini izliyor.

61 yaşındaki işçi emeklisi İbrahim Bozkurt, 3 ay önce çarşı önüne alışan güvercinleri beslemeye başladığını belirterek, Ramazan ayı nedeniyle bu işi daha sıklaştırdığını ve her gün ekmek bırakmaya çalıştığını anlattı. Çöplere bırakılan ekmekleri toplayarak, doğrayıp ıslatan Bozkurt, Ramazan ayında böyle bir şey yaptığı için kendisini ayrı bir huzurlu hissettiğini ifade etti. Bozkurt, çöplere atılan ekmeklere de dikkat çekerek, kuşlar için ekmek toplamaya başladığı andan itibaren ekmeğin çok israf edildiğini gördüğüne işaret etti.