Çankırı merkez Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan ve 1720 yılında Hacı Mehmet tarafından yaptırılan Yeni Cami’ye çorapsız gelen cemaate ücretsiz çorap veriliyor.

Yeni Cami İmam-Hatibi Bilal Çendek, insan sağlığının korunması ve caminin temiz tutulması amacıyla camiye gelenlere ve çorabı bulunmayanlara ücretsiz çorap verdiklerini söyledi. Çendek, “Çankırı’da sadece bizim camimizde böyle bir uygulama bulunmaktadır. Evde kendi seccademizde çıplak ayakla namaz kılmanın bir sakıncası yoktur. Fakat camiler toplu ibadet yerleridir. Toplu ibadet yapılan kapalı mekanları kendi özel hanemiz gibi algılamamız elbette doğru olmaz. Camilerde hem herkesin hakkı ve hukuku vardır, hem de sorumluluğu vardır. Camileri temiz tutmak, havasını, halısını kirletmemek herkesin görevidir. Dinimiz temizlik dini, peygamberimiz dinimizin yarısının temizlik olduğunu söylüyor bizlere. Dolayısıyla temizlik bizim için önemli bir husustur. Buraya gelen ziyaretçilerimize ve vatandaşlarımıza diğerlerinden etkilenmemesi için çıplak ayakla girilmemesi hususunda böyle bir çalışma başlattık. İnsanlarımız bu uygulamadan memnun." diye konuştu.

Cami cemaatinden Nejat Nizanoğlu da camide böyle bir ilk yaşanmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, "En azından sağlık açısından da bu insani değer kazandırıyor. Hocamızı böyle bir çalışma başlattığı için kutluyoruz.” açıklamasında bulundu.