9 Mayıs'ta Çoruh Nehri'ne düşerek kaybolan gencin cesedi bulundu.

Artvin Çoruh Park İnşaat’ta kaynakçı olarak çalışan işçi Yusuf Karataş (36), balıklara bakmak için yaklaştığı Çoruh Nehri kenarında kayarak suya düşmüştü. Karataş'ın cesedi 9 Mayıs'tan bu yana 12 gündür aranıyordu. 7,5 metre derinlikte bulunan ceset, uzun uğraşların ardından çıkarıldı. Artvin Valisi Kemal Cirit'in de gelerek konu hakkında bilgi aldığı çıkarılma operasyonuna Yusuf Karataş'ın ağabeyi İsmail Karataş ve halasının oğlu Sakıp Tarhan da katıldı.

Artvin ve Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), polis ve jandarmadan oluşan 30 kişilik ekip ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına (JÖAK) bağlı 15 kişilik jandarma su altı timi, bölgede 12 gün boyunca arama yaptı. Ekipler, yaklaşık 15 kilometrelik alanda, nehrin her iki kıyısı boyunca şüphelendikleri bölgelere dalarak arama çalışmalarını sürdürdü. Aramalar neticesinde işçinin cesedi düştüğü yerden yaklaşık 100 metre uzaklıkta 7,5 metre derinlikte bulundu.

Olay yerine gelen İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik ve İl Emniyet Müdürü Alaatin Akbaş, arama operasyonuna katıldı. Bulunduğu yerden botla kıyıya getirilen Yusuf Karataş’ın ağabeyi İsmail Karataş ve halasının oğlu Sakıp Tarhan, göz yaşları ile aramaya katılan ekibe sarılarak teşekkür etti. Yusuf Karataş’ın (36) cesedi hastane morguna kaldırıldı.