Çorum’da terör saldırılarını protesto eden kalabalık bir grup, HDP il binasına taşlı saldırıda bulundu. Bir saate yakın süren olaylarda parti tabelası indirilerek yakıldı.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarınca Hakkari ve Iğdır’daki terör saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Saat Kulesi meydanında toplanan yaklaşık binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak Gazi Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na yürüyüşe geçti. Bahabey Caddesi girişine gelindiğinde kalabalıktan ayrılan yaklaşık 100 kişilik grup, koşarak Uğur Mumcu Caddesi’nde bulunan HDP il binasına gitti. Bu esnada yürüyüşü organize edenler ile polis ekipleri yürüyüşten ayrılanlara engel olmak istedi.

HDP binası önünde bulunan polis engelini aşan grup, ellerindeki taşlarla partinin camlarını indirdi. Eylemcilerin sayısının artması üzerine caddeye takviye polis ekipleri sevk edildi. Bu esnada binadan seken taşlarla 2’si polis 7 kişi hafif şekilde yaralandı.

Binaya girmeye çalışan eylemcilere polis engel oldu. Bina girişine Türk bayrağı asan grup, partinin tabelasını indirerek yaktı. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, eylemcilerle konuştu. Grubu sakinleştirmeye çalışan Kolcu’nun konuşmasının ardından eylemciler, İstiklal Marşı okuyarak dağıldı. Olaylarda çevredeki bazı işyerlerinin camları da zarar gördü. Caddede gerginlik halen sürüyor.