Aşırı yağmur nedeniyle Kargı ilçesi ile köyleri arasındaki yolda heyelan meydana geldi. Yol trafiğe kapanırken bazı köylüler heyelanın meydana geldiği yere gelerek incelemelerde bulundu. Aynı yolda sık sık meydana gelen toprak kaymaları çevredeki köylüleri tedirgin ediyor. Daha önce de aynı yolda heyelanın meydana geldiğini ve yolun günlerce kapalı kaldığını belirten köylüler, hastalarının olduğunu ve yolun kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremediklerini anlattı.

Köylülerden Mustafa Üresin, İl Özel İdaresi ekiplerinden sadece bir kişinin geldiğini ve konuşmadan gittiğini söyledi. Yolun sürekli kapandığını ifade eden Üresin, ''Sürekli taş dökülüyor. Sürekli mağdur kalıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol yapma şekli yok. Bin dönüm arazi gitti. Bak 10-15 hane, başta bu arkadaş olmak üzere, daha devlet 4 yıl oldu, devlet ne yapıyorsunuz diye sormuyor. Nereye gidilse geri kovuldu. Sopa yemekten kendimizi zor kurtardık. Malum bizim memleketi ne arayan var ne soran var. Durumumuz bundan ibaret.'' dedi. 

Sadık Yılmaz da şu anda hasta olsa şehre götürülemeyeceğini söyledi. Yılmaz, ''Bir hastası olsa buradan nasıl gidecek, biz bunu merak ediyoruz. Burası sonuçta köy, bu kadar ilgisizlik görmedik. Ama görüyorsunuz hasta felçli, Kargı'ya gitmesi gerekiyor. Diyaliz hastası var, nasıl gidecek, görüyorsunuz yolun hali bu. Milleti kaderine terk etmek böyle bir şey, yok bu yolun sorunu ne, çözüm olacak gelsin. Hiç kimse bilmiyor. Bundan önceki muhtarlar aldılar koydular ceplerine, birisi gelmiyor. Haberleri olduğu halde birisi buraya gelip bizim yolumuz ne olacak diye sormuyor. Bir an evvel bu yolumuzun açılması lazım. Aşağıda 8 tane köyümüz var.'' diye konuştu. 

Başka bir köylü Recep Tan ise şunlar ifade etti: ''Bak arkadaş, orası Osmancık'a bağlı olduğu için oranın yolu güzel. Buranın milletvekilleri Osmancık ve Dodurga'ya bakıyor. Çünkü Cahit Bağcı Dodurgalı olduğu için Dodurga'ya bakıyor. Kargıyla hiç ilgilenmiyor. Ve bak buraya baraj geldi. Burada milletin arazisi kayboldu gitti, bir kere milletvekillerinin hiçbirisi gelmedi. Gelip de köylünün derdini sormadı, yani Kargı bu kadar hiç sahipsiz kalmadı. Kaya göçtü, ben zor kaçtım arabayla. Ekmekçinin arabası bak orada. Yarın İstanbul'a gidecek yolcuları taşıyorum, diyaliz hastaları var, yazık değil mi? İlgilenilmiyor kardeşim. İlçe başkanını da aradım, diyor ben kaymakamı arayayım, buyur kaç saat oldu hala yol kapalı.''