Çorum’da Aktif Eğitim-Sen tarafından yılın başarılı öğretmeni seçilecek. Yarışmaya başvurular 25 Ekim’de son bulacak.

Aktif Eğitim-Sen Çorum Temsilciliği, 'Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri' yarışması başlattı. Sendikanın Çorum Temsilcilik Başkanı Adem Yücel, Aktif Eğitim-Sen’in Türkiye genelinde yapacağı yarışma ile okulunda yararlı, başarılı, özgün ve kamuoyunun ilgisini çeken faaliyetler yapan öğretmenleri belirlemek, topluma tanıtmak, teşvik etmek ve ödüllendirmek istediklerini açıkladı.

Yücel, “Eğitimin sorunlarını kıymetli eğitimci arkadaşlarımızın bilgi ve becerisine, onların değerli fikirlerine başvurarak çözülmesi gerektiğini, bu yüzden sendika olarak kıymetli öğretmenlerimiz arasından güzel örnekleri ortaya çıkartarak herkese rol model olması gerektiğini düşünerek bir yarışma başlattık. İnanıyoruz ki her bir öğretmenimiz okullarında gelecek nesillerin eğitimi için özverili olarak, fedakarane çalışmaktadırlar. Amacımız bu çalışmaları ve neticelerini ortaya çıkarıp, kamuoyunda son yıllarda öğretmenler üzerinde oluşturulan olumsuz algıyı kırmak, onların çok ama çok değerli olduğunu vurgulayıp, toplumun, yavrularını emanet ettikleri eğitimcileri tanımalarını ve desteklemelerini ve böylelikle haksız ve yersiz algıları kırmak olacaktır. Bizim gönlümüzde bu yarışmanın kazananları tüm öğretmenlerimizdir, ama yarışma formatı gereği, simgesel olarak dereceye girenlere tüm eğitimciler adına hediyelerimiz olacaktır.” dedi.

BAŞVURULAR 25 EKİM’DE SONA ERİYOR

Yarışmaya, www.aktifegitimsen.org.tr internet adresinde bulunan “Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri” aday formunu 28 Eylül – 25 Ekim 2015 tarihleri arasında dolduran tüm eğitimciler başvurabilecek.