Hayırsever iş adamı Mustafa Sarılar tarafından babası Ethem Sarılar adına Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü'nde yaptırılan Ethem Sarılar Camii törenle hizmete açıldı. Açılış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, caminin yapımına katkı sunan Sarılar ailesine teşekkür ederek, hastanede tedavi gören Ethem Sarılar'a acil şifalar diledi. “Camileri ancak Allah’tan korkanlar, Ahiret gününe inananlar, Allah’ın dostları imar ederler” ayetini hatırlatan Yılmaz, "Bu, Mustafa Sarılar ve ailesi için bir müjde. Bu yüz akıyla menzile ulaşırlar. Hayır yapmak zordur, nefis buna bir engeldir. Sürekli erteletmeye çalışır, niyetlenildiği zaman hemen hayrı yapmak lazım. En çok cami üniversitelere yakışır. Çünkü Allah’tan hakkıyla alimler korkar. Bu ilim yuvası olan üniversiteye cami en çok yakışmıştır. Buna izin verdikleri için de rektörüme ve personellerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İş adamı ve Kızılay Şube Başkanı Mustafa Sarılar ise duygulu anlar yaşadı. Caminin temel atma töreniyle ilgili slaytın izlenmesi sonrası duygulanan Sarılar, babasının hastanede yoğun bakımda tedavi gördüğünü kaydetti. Rektör Faruk Kocacık da Sarılar ailesine teşekkür ederek, üniversitenin üçüncü camiine kavuştuğunu aktardı. Sarılar, caminin özelilikle yeni yapılan fakülteler ve lojmanlar bölgesi için büyük bir ihtiyacı karşılayacağını dile getirdi.

Vali Vekili Salih Ayhan ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ise böyle hayırlı bir hizmeti yerine getirdiği için Mustafa Sarılar ve ailesine teşekkürlerini sundular. Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Mustafa Sarılar’a teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra cuma namazı için camiye geçildi. Bakan Yılmaz ve beraberindekilerin kurdele kesmesinin ardından ezan okundu. Programın uzaması nedeniyle ezan biraz geç okutuldu.