Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da toplu açılış törenine katıldı. Törende halka seslenen Erdoğan, Halkaların Demokratik Partisi (HDP) ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, “Türkiye gerçekten çok ilginç bir süreci yaşıyor. Bütün partiler, bütün örgütler bir parti için seferber olmuş durumdalar. Bu nasıl kirli bir ittifaktır?” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da katıldığı törende 32 eser ve toplu hizmetin açılışını yaptı. Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bilim ve Sanayi Bakanı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Ömer Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de hazır bulundu.

Antalya’nın, icraatların kadrini kıymetini bildiğini aktaran Erdoğan, daha önce Antalya’ya verilen vaatlerin yerine getirilmediğini söyledi. Antalya’nın 5 yılının kaybolduğunu belirten Erdoğan, “Geriye kala kala bira festivali, ölü yakma projesi kaldı. Her şey bitti, geriye ölü yakma kaldı. Antalya emaneti ehline teslim etti.” ifadeleriyle önceki döneme büyükşehir belediye başkanlığı yapan Mustafa Akaydın’ı eleştirdi.

YSK’NIN MUHALEFET BAŞVURULARINI RET ETMESİ

Muhalefet partilerinin, Yüksek Seçim Kurulu’na cumhurbaşkanının meydanlara çıkmaması için başvurduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Halk partisi müracaat ediyor; ret. MHP müracaat ediyor; ret. Arkadan bu HDP diye bir parti var, terör örgütünün arkasında olduğu o da iki kez müracaat ediyor ona da 'ret.' Adana’ya gideceğim, orada da müracaat etmişler. Vali beye dedim ki: Bak geleceğim ben orada konuşacağım. Çünkü ben cumhurun başkanıyım, halkımın başkanıyım. Halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez. Bu ülke bir hukuk devletidir. İşte bugün Antalya’da sizlerle beraberim. ‘Cumhurbaşkanı tarafsızlık ilkesini çiğniyor.’ Ben tüm partilere eşit mesafedeyim. Ancak, taraf olamaya gelince ben milletin tarafındayım. Milletime karşı bir yanlış yapıldığı zaman oradayım. Orada asla tarafsız kalamam. Siz görevi bana böyle vermediniz mi? Böyle verdiniz ben de gereğini yapıyorum."

BİZ EŞEĞİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Havalimanı gibi yap işlet devret modeliyle yapılan yatırımlardan söz ederken “Biz eşeği sağlam kazığa bağlıyoruz.” ifadelerini kullanması dikkat çekti. Havalimanlarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, Hakkari’de açılışı yapılacak olan havaalanı üzerinden HDP’yi eleştirdi. Antalyalıların seçimlerde bu partiye gereken dersi vermelerini istedi.

'KİRLİ İTTİFAK' BENZETMESİ

HDP'nin barajı geçmesi için kirli bir ittifak kurulduğunu ileri süren Erdoğan, “Türkiye gerçekten çok ilginç bir süreci yaşıyor. Bütün partiler, bütün örgütler bir parti için seferber olmuş durumdalar. Ana muhalefet partisi kendisini bırakmış bölücü örgütün güdümündeki partiye oy dileniyor. Milliyetçi olduğu iddiasındaki parti (MHP) tutmuş bölücü örgütün güdümündeki parti meclise giremese ülkede istikrarsızlık çıkacak diyor. Hemen erken seçime gidilmesi gerektiğini söylüyor. Bölücü örgüt gerektiğinde silah da kullanarak bölge insanını bu partiye oy vermeye zorluyor. Hatta DHKP-C terör örgütü de bu partiye destek verdiğini açıkladı biliyorsunuz. Kendi eş başkanları söylüyor bunu. Doğan medyası bu partinin diğer eş başkanını yere göğe sığdıramıyor. Ermeni lobisi bunlardan geri kalır mı? O da aynı partiye desteğini ilan etti. Tabi bir de Pensilvanya var. O da tüm umudunu bölücü örgütün güdümündeki partiye bağlamış durumda. Antalya bu nasıl bir oyundur? Bu nasıl bir ihanettir? Bu nasıl kirli bir ittifaktır. Biz bu oyunu bir yerden hatırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Meydanda “Rabia” işareti yapan Erdoğan, “Bizim ‘rabiamız’la size sesleniyorum. Biz bunu başarmamız lazım.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Bu vatan topraklarında kimse boşuna operasyon düşünmesin. Karşısında bizi bulur. Karşısında silahlı kuvvetlerimizi bulur. Emniyet teşkilatımız bulur. Milletimizi bulur."