Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yeni bir yol ayrımına geldiğini belirterek, eski Türkiye’nin tüm kurumlarıyla ve uygulamaları ile artık miadını doldurduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB Şeref Belgesi Ve Plaket Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında ülkenin yeni bir yol ayrımına geldiğini belirterek eski Türkiye’nin tüm kurumlarıyla miadını doldurduğunu söyledi. Erdoğan, ‘’ Eski Türkiye tüm kurumlarıyla ve uygulamaları ile artık miadını doldurdu. İstikrar ve güven bu iki sihirli kavram çok önemli. Güven yoksa istikrar olmaz. İstikrar yoksa kalkınma olmaz. İstikrar ve güven ortamını kalıcı hale getirmek için artık yeni araçlara ve yöntemlere ihtiyacımız var. Bunun yolu yeni anayasadan geçiyor, yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminden geçiyor. Artık bu gömlek bu gövdeye çok dar geliyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘ASGARİ ÜCRET AÇIK ARTTIRMAYA ÇIKTI’

Seçim vaatlerindeki asgari ücret tartışmalarına da değinen Erdoğan şöyle konuştu: ‘’Asgari ücret açık artırmaya çıktı. Asgari ücret dediğiniz şey nedir? Asgari ücret dediğiniz bir korumadır. Ey işveren yani sen bu rakamın altına inemezsin. Bunun üstü açık. Sen bunun üstüne çıktın da sana çıkma mı dediler? Ama altına inemezsin. Şimdi bin liranın altına inemezsin. Bütün primler vesaire buna göre ayarlanacak. Milleti aldatmanın ne anlamı var ya? Birisi bin 500, bin 800, 5 bin diyorlar. O zaman 5 bin diyene oyların gitmesi lazım o zaman. Ben bunu Cumhurbaşkanı olarak anlatmam lazım milletimin bazı gerçekleri görmesi bilmesi lazım.’’ dedi.
‘1 MİLYONA TUVALETE GİDER OLDUK’

Paradan altı sıfırın atılmasıyla Türk Parasının değer bulduğunu belirten Erdoğan şunları kaydetti: ‘’Geçtiğimiz 12 seneye dönüp baktığımızda 194 lira asgari ücretten, 1000 liraya gelindi. Bu ülkeden en önemli devrim paramızdan altı sıfırın atılmasıdır. Çünkü bir milletin görünüşü o banknota bağlıdır. Sıfırlarla dolu bir para. Heyy gidi günler! 1 liraya tuvalete giderken, 1 milyona tuvalete gider hale geldik. Eskiden 1 milyon dendiği zaman ülkenin zenginine söylenirdi bizi o hale getirdiler. Ama 6 sıfır attık paramız değer buldu ve ondan sonra onurlu dolaştık.’’

‘NEREDE SEN KÜRTLERİN TEK TEMSİLCİSİN’

İki tane daha havalimanı açılacağını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: ‘’Birisi Ordu- Giresun Havalimanı bir diğeri de Hakkari. Tüm engellemelere rağmen yakmalara yıkmalara rağmen. Ne işiniz var iş makinalarını yakmakla ya. Müteahhitleri tehdit etmekle. Sonra da diyorlar ki Kürtlerin tek temsilcisiyiz diyorlar. Nerde sen Kürtlerin tek temsilcisisin ya. Temsilcisi olsa onlara hizmetin gider, biz hizmetçisiyiz, biz ayrım yapmadık. Yer geldi vatanı parsellediler yer geldi bayrağı yaktılar, biz de çıktık dedik ki tek millet tek bayrak dedik yola devam ettik. Bizi birbirimize bağlayan bağ budur. Biz bunu sürdürmemiz gerekiyor. ‘’ifadelerini kullandı.