Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 25. dönem milletvekili seçimleri için oyunu kullandı.

Erdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında Küçük Çamlıca’da bulunan Saffet Çebi İlköğretim Okulu’na gelerek oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Erdoğan, seçimlerin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Seçimler için uzun ve yoğun bir maraton gerçekleştirildiğini söyleyen Erdoğan, siyasi partilerin yanı sıra Türkiye’de alışılmışın dışında bir seçim süreci yaşandığını ifade etti.

Erken seçim olmaksızın yapılan bu seçimlerin ülkeye güven ve istikrar sağladığını söyleyen Erdoğan, “Bu istikrar ve güvenin ülkemiz için çok büyük kazanımlar olacağına inanıyorum. Katılımın yoğun olduğunu görüyorum. Bu da demokrasi için güçlü bir gösterge… Geleceğe yönelik güvenimizi arttıracaktır. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan bu sürece kadar gelindiği için milletimize teşekkür ediyorum. Sandıklardaki arkadaşlarıma Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) da teşekkür ediyorum. Aydınlık yarınları beraber takip edelim.” dedi.

Öte yandan Erdoğan seçim sürecini İstanbul’da takip edeceği bilgisini de verdi.