Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümü dolayısı ile Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar’a bir mesaj gönderdi. Erdoğan, “İnsanlığın ve barışın hizmetinde olduğunu her vesileyle gösteren Türk Kızılayı, düzenlediği insani yardım faaliyetleriyle gurur verici başarılara imza atmaktadır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümü dolayısı ile yayımladığı mesaj şu şekilde: “Savaş alanlarında yaralanan ya da hastalanan askerlere, hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek amacıyla temelleri atılan Türk Kızılayı, bir asrı aşkın süredir gönüllülük esasına dayalı hizmetleriyle, milletimizin hasletlerini en güzel şekilde yansıtmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun, muhtaç ve korunmasız insanların her zaman yanında olan, zor durumda olanlara yardım eli uzatan Türk Kızılayı’nın hizmet anlayışı, aziz milletimizin yardımseverliğini, misafirperverliğini ve yüce gönüllülüğünü temsil etmektedir. İnsanlığın ve barışın hizmetinde olduğunu her vesileyle gösteren Türk Kızılayı, düzenlediği insani yardım faaliyetleriyle gurur verici başarılara imza atmaktadır. Milletimizin iyilik, merhamet ve şefkat duygularından aldığı güçle, yurt içinde ve dışında takdirle karşıladığımız faaliyetler yürüten Türk Kızılayı, bu yönüyle uluslararası alanda da büyük bir güven ve itibar sahibidir.

Aziz milletimizin bu güzide kuruluşumuzu desteklemeye devam edeceği inancıyla, Türk Kızılayı’nın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm gönüllülerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.”