İzmir’de 22 ili birleştiren Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği (DAGAB), geleneksel toplantılarını sürdürdü. Gündemi değerlendiren DAGAB Başkanı Doğan Bayram, Reza Zarrab’ın iki bakanın elinden ödül almasına tepki gösterdi. Bayram, “Zarrab ne adammış ki devletin ağzından bir türlü düşmüyor ama millet buna artık tahammül edemiyor bunun farkına varınız. Kurulduğumuzdan itibaren gündemi yakından takip ederiz ama ilk defa gündemimiz bir şahıs oldu.” dedi.

Birilerinin Zarrab’ı milletin gözüne gözüne sokmaya çalıştığını belirten Bayram, “Madem bu kadar çok değerli bu kişi sizin için alın bakan yapın bu millette kurtulsun sizde kurtulun.” diye konuştu. İki bakanın elinden ödül alan Zarrab’ın vergi rekortmenleri listesinde isminin olmadığını da ifade eden Bayram, “Cari açığın yüzde 15’ini ben kapattığını söyleyen Zarrab, vergi rekortmenleri listesinde ilk sıralara giremedi neden çünkü böyle bir şey yok.” diyerek tepkisini ifade etti.

Bayram, seçim öncesinde yolsuzlukların peşini bırakmayacağı sözünü veren partilerden sözlerini tutmasını da istedi.

IŞİD’in Kobani saldırısına da tepki gösteren Bayram, “Bomba yüklü araçları patlatan ve canlı bomba saldırıları yapan IŞİD, kaçarken ardında 146 ölü, 100’den fazla yaralı bırakıyor ve dünya bunu sadece seyrediyor. İslam dininde Ramazan mübarek ayda hangi Müslüman katliam yapar.” diyerek IŞİD’e destek verenlerin bunun hesabının altında kalacağını da sözlerine ekledi.