Yeşilay'ın her yıl 1-7 Mart'ta kutladığı 'Yeşilay Haftası' kapsamında bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalığı artırmak için Tarihi Yarımada da bisiklet turu düzenledi. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar daha sağlıklı ve alkolsüz bir dünya için pedal çevirdi.

"Yeşilay Haftası" dolayısıyla bağımlılıkla mücadele etmek için Tarihi Yarımada da bisiklet turu düzenledi. Bisikletini alarak tura katılan vatandaşlar daha sağlıklı bir yaşam için pedal çevirdi. Spor sayesinde vatandaşların bağımlılıktan ve kötü alışkanlıklardan uzak duracağını belirten Yeşilay Genel Müdür Savaş Yılmaz şunları söyledi: ”Türkiye’nin her yerinde aktiviteler yapıyoruz. En çok önem verdiğimiz aktivite bisiklet turu. Bisiklet turumuz şu mesajı içeriyor; gençlere ve çocuklara hayatınızdaki boşlukları sporla, kültürel etkinliklerle başka pozitif şeylerle doldurun ki hayatınıza asla zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklar girmesin. Çünkü biz her zaman sporun alternatif bir yaşam biçimi için bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz olduğunu savunuyoruz. Bunun için çocukları sporun koruyan bir yönü olduğunu düşünüyoruz.”

Bisiklet turu hakkında da bilgiler veren Yılmaz, “Çok renkli bir bisiklet turu olacak. 27 kilometrelik bir parkurumuz var. Parkurumuz buradan başlıyor oradan Samatya’dan Topkapı’ya orada bir mola vereceğiz. Oradan Balat, Eminönü ve oradan da tekrar buraya geliyoruz.” ifadelerini kulandı.

Turda bisikleti ile pedal çeviren Mustafa Alay isimli vatandaş ise, “ Bugün Yeşilay’ın düzenlediği sigarasız alkolsüz bir yaşam için buradayız. Amacımız bisikletli oluşumun daha fazla olmasını desteklemek. Türkiye bisiklet yollarının daha çok artmasını sağlamak.” açıklamasını yaptı.

Etkinliğe katılan çeviren Eser Güvenç de, “Çok mutluyum bence güzel bir gün olacak. Bazılarının sigara içmemesi için ve Yeşilay için bisiklet süreceğim. Sağlık için süreceğim.” şeklinde konuştu.