Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerine sayılı günler kala muhalefet partilerine yüklendi. Gece gündüz çalıştıklarını ancak hiç yorulmadıklarını savunan Davutoğlu, “Hikmet bize, nefret onlara düşer. Hizmet bize, tehdit onlara düşer. Demokrasi bize, baskılar onlara düşer.” dedi.

Partisinin Ataşehir’de düzenlediği mitingde konuşan Davutoğlu, seçimlere yaklaşırken bir takım tuzaklar ve kumpaslarla önlerinin kesilmek istendiğini öne sürdü. Davutoğlu, “12 yıl içerisinde Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimize siz şahit oldunuz. 12 yıl önce Türkiye IMF’ye muhtaç ‘hasta adam’ olarak görülen bir ülke idi. IMF’ye borcu kim bitirdi? Şimdi Bahçeli, Kılıçdaroğlu dolaşıyorlar. Onlar IMF’ye borç yaptı, biz onların borcunu bitirdik. Bahçeli Başbakan Yardımcısı idi Kılıçdaroğlu da SSK Genel Müdürü. 2002 yılında biz iktidara geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti başka ülkelerden alacağı, aldığı hibe silahlara, hibe mühimmata, hibe tanka muhtaçtı. 12 yılda kendi tankını yapan bir Türkiye’ye kim getirdi? Kendi uçağını yapan bir Türkiye’yi kim inşa ediyor?” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyorlar ki ‘bir günde 10 miting, yorulmuyor musunuz? Gece yarımda eve vardım, hiç yorgunluk yoktu elhamdülillah. Milletle buluşan yorulur mu? Milletle yürüyen yorulur mu? Çalışmak bize, yorulmak onlara düşer. Milletle buluşmak bize, ‘paralel’ ile buluşmak onlara düşer. Hikmet bize, nefret onlara düşer. Hizmet bize, tehdit onlara düşer. Demokrasi bize, baskılar onlara düşer. Ama nihayetinde sadece Allah’ın ve milletin dediği olur.”

‘7 HAZİRAN’DA BİRİNCİ PARTİ OLAMAZSAK GÖREVİ BİR ARKADAŞIMA TEVDİ EDERİM’

Seçimlerde birinci parti olamamaları halinde görevi bir arkadaşına tevdi edeceğini söyleyen Dautoğlu, “Ama Kılıçdaroğlu böyle söyleyebiliyor mu? Çünkü millete güvenmiyor, kendine güvenmiyor. Yüzde 25 alırsam yeter diyor. Yüzde 35 ise gece rüyada gördüğü hayal. Bahçeli diyebiliyor mu, o da yüzde 15 tutturursam, puanımı muhafaza edersem yeter diyor. Hele hele İstanbul’a gelip özgürlükçü, barış güvercini gibi davranıp doğuda, güneydoğuda halka baskı yapan örgütle işbirliği içinde baskı yapan Demirtaş bunu söyleyebilir mi? Çünkü onlar millete güvenmez ama biz size güveniyoruz.” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini yönelten Davutoğlu, “12 yılda ne yaptılar bu memlekete diye soruyor. İnsan utanır, İstanbul’da yaşıyor olsa Marmaray’a binecek, İstanbul’dan Ankara’ya gidecek olsa yüksek hızlı trene binecek, İstanbul’dan Hakkari’ye gidecek olsa bizim açtığımız havalimanına inecek. İstanbul’dan Ordu’ya gitse bizim açtığımız havalimanına inecek. Allah aşkına şu topraklarda bizim eserimizin kullanılmadığı gün var mı?” şeklinde konuştu.

Partisinin oy oranlarına ilişkin de bir değerlendirme yapan Davutoğlu, “Bizim için iki grup vardır vatandaşımız. Bir bugün AK Parti’li olanlar, bir de yarın AK Partili olacak olanlar.” ifadelerini kullandı.