Başbakan Ahmet Davutoğlu, en namert erkeğin, zayıf kadına el uzatan erkek olduğunu söyledi. Davutoğlu, kadına şiddete karşı yeni bir seferberlik başlatacaklarını ifade etti.

Mardin'de düzenlenen 'Türkiye’de Kadının Değişen ve Gelişen Konumu' konulu panelde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, annesinin bir sözünü aktararak, "Erkeğin kötüsü kadına, kadının kötüsü çocuğa el uzatır. En namert erkek, zayıf kadına el uzatan erkektir." dedi. Kadınların iş hayatında olabilmesi için hazırladıkları yasaya muhalefetin destek vermesini beklediklerini anlatan Davutoğlu, "Kadın hakları konusunda konuşmak kolay, fiili olarak da destek vermelerini bekliyoruz. İlgili yasayı geçirmeliyiz. Yeni bir seferberlik başlatmamız lazım. Biz daha önce bu konuda eylem planları yaptık." diye konuştu.

Kadına şiddete karşı elektronik kelepçe sistemini kullanacaklarını aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti: "İstanbul ve Ankara'da uygulama başlıyor. Ama ilk olarak bu uygulamalar dışında zihniyetleri değiştirmeliyiz. Önlemler yetmez. En büyük sorumluluklardan biri medyanın üzerinde. Cinayet detayları ailelerin yüreğinde yarayı tekrar açıyor. İstanbul'da evime giderken karakola girdim. Nöbetçi memurla sohbet ettim. Bir memura sözlüsünü arattım, kimisine babasını arattım. İlk ben konuştum. Babasına kaç çocuğun var dedim. 3 dedi. Ben de 'daha fazladır' dedim. O da 'sen kızları da mı soruyorsun' dedi. Bu cahiliye adetidir. Kız çocuklarını saymayan, cahiliye adeti üzeredir. En önemli husus zihniyet. Kız erkek arasında ayrımcılık olmayacak."