Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde bu sabah şoför esnafı ile bir araya geldi. Taksici ve minibüsçülerin katıldığı toplantı öncesinde esnafın telefonlarına ‘katılmayanlara cezai işlem uygulanacağı’ tehdidini içeren mesajlar gönderildiği ortaya çıktı. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bilici’nin gönderdiği iddia edilen telefon mesajında, “Allah'ını seven durağına hizmet isteyen yarın 07:30'da durakta olsun.” ifadelerine yer verildi.

Gönderilen mesajda şöyle denildi: “Balgat esnafına, Sayın Başbakan'ımız ATO'daki toplantıda, sigorta ve engelli rampası, bandrol, ayakta yolcu tasıma hakkında açıklama yapacaktır. Balgat durağı olarak tek yekun saat 07:30'da durağımızda buluşarak, her arabadan plaka adına 1 kişi şoför veya mal sahibi katılacaktır. Katılmayana cezai işlem uygulanacaktır. Allah'ını seven durağına hizmet isteyen yarın 07:30'da durakta olsun. Başkan Mehmet Bilici”

Minibüsçüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bilici, kendi katıldığı toplantıya esnafı da telefon mesajıyla davet ettiğini söyledi. Bilici, “Öyle bir şey yok.” diyerek mesajının tehdit içermediğini savundu.