Eskişehir Beylikova İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ümit Demir’in hortumla dövdüğü iddia edilen öğrencilerden Mehmet Ali Eren’in dedesi Zeki Eren, "Ben dayak ve sopa korkusundan okuyamadım, okulu bıraktım. Bugün de torunum dayak ve sopa korkusundan okulu bırakabilir." dedi.

Beylikova İmam Hatip Ortaokulu'nda 6 öğrencinin Okul Müdürü Ümit Demir tarafından dövüldüğü; dişi kırılan, dudağı patlayan, gözü moraran ve vücudunda darp izleri oluşan 3 öğrenciye, polis nezaretinde 'darp raporu' verilmesi üzerine İlçe Kaymakamı Selçuk Haskırış, okul müdürünü açığa aldı.

"DAYAK OLAYINI BABASINDAN ÖĞRENDİK"

Dede Zeki Eren, torununun okulda baskı gördüğünü sürekli dayak yediğini ancak bunu korkudan kendilerine söyleyemediğini belirterek, "Benim torun cumartesi günü geldi, beni buldu. Oturduk. Yemek yerken babası geldi, olayı babasından öğrendik. Çocuk korkudan söyleyemiyor. En ufak şey söylemek istemiyor. Sıkışınca artık, meydana çıkarttı çocuk. Nerende var, bacağını açtı baktık. Bacağında yara var, ondan sonra alıp sağlık ocağına götürdük. Rapor aldık. Çocuk hortumla dövdüğünü söyledi. Hoca geldi, geleli birkaç sefer söylemişlerdi. Bu çocuklara darp uyguluyor diye, dövüyor diye. Bizim bildiğimiz, bu kadar çocuklar korkudan hiçbir şey söylemiyorlar. Çocukları susturuyorlar. Ben şuan çocukların ifade değiştirmeyeceklerine garanti vermiyorum. Çocuğu korkutuyorlar, çocuk burada yarın yine aynı okula gelecek. Geldiğinde her halde bunun baskısını görecek." şeklinde konuştu


"TORUNUM BENİMLE AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN"

Torunuyla aynı kaderi paylaştığını belirten Eren, "Ben 1961-63 yılında ortaokula gittim. Üç yıl sopa korkusundan okuyamadım, bıraktım. Ben bu yüzden dayak olayına karşıyım. Ufacık çocuk kim olursa olsun, durum bu. Ben sopa yüzünden okuyamadım, torunumda aynı kaderi paylaşmasın." dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Darp olayı 3 velinin Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, okul müdüründen şikayetçi olmasıyla ortaya çıktı. Çocuklara ilçedeki sağlık kuruluşundan darp raporu alındı. Üç öğrencinin ifadesinin bizzat ilçe Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demirağ tarafından alındığı öğrenildi. İlçe Kaymakamı Selçuk Haskırış, okul müdürünü görevden alarak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevlendirdiğini söyledi.