CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, siyasi iktidara mensup AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükşehir Yasası'nı gerekçe göstererek ellerindeki değerleri alarak hizmet etmede ellerini kollarını bağlamak istediklerini söyledi.

İyi niyet göstergesi olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükşehir Yasası'nı gerekçe göstererek bazı uygulamalarına sabır gösterdiklerini belirten Sözen, fakat Antalya'nın 19 ilçesinin caddelerine dokunulmazken sadece Manavgat'a dokunulmasını ise iyi niyetli bulmadıkları kaydetti.

Manavgat'ın değerlerinin korunması ve sahip çıkılması hususunda halkta çelik gibi irade görmekten onur duyduklarını belirten Sözen, Antalya Büyükşehir'in Manavgat'ın değerlerini elinden alarak 30 Mart mahalli seçimlerinde CHP'li Şükrü Sözen'i niçin seçtiğiniz diyerek halkı cezalandırılmak istendiğini savundu.

Manavgat'ın 9 beldesinin seçimler sonrası tüzel kişiliklerini kaybetmeye bağlı bütün mal varlığı ve gelirlerinin Antalya Büyükşehir'e aktarıldığının altını çizen Sözen, borçlarının ise Manavgat Belediyesi'ne yüklendiğini söyledi. Sözen, "Manavgat'ın bütün değerleri elimizden alınarak cezalandırılmak isteniyoruz. Şükrü Sözen, seçimlerde Manavgat halkına verdiği söz ve projeleri hayata geçirmesin isteniyor. Değerlerimiz alınarak kamuoyunda psikolojik baskı kurularak, ne yapılırsa onu da biz yaparız algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu tür baskılar bizi yıldıramaz." diye konuştu.

Büyükşehir Yasası'nın kamuoyunda tam anlamıyla tartışılmadan çıkarıldığı için uygulama noktasında sıkıntılı olduğunu vurgulayan Sözen, yasanın gücü elinde bulundurana istediği inisiyatifi kullanma yetkisi verdiği için her zaman sakıncalı bulduklarının altını çizdi.

Sözen, 7 Haziran seçimlerinde CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olacağı söylentilerinin gerçek olmadığını söyledi. Manavgat halkının kendisine 30 Mart'ta ikinci defa yönetme yetkisi verdiğini belirten Sözen, gündeminde milletvekili olarak TBMM'de görev yapmanın olmadığını sözlerine ekledi.