Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bunlar kendi arkadaşlarına bile sahip çıkmazlar. Kendi yoldaşlarına bile sahip çıkmazlar. Onların merkezi paradır artık para. Onlar dolarları, Euroları üst üste koyup onun etrafında 7 tur atıyorlar artık. Onlar açısından merkez paradır, çıkardır, ranttır.” dedi.

Bingöl’de partisinin mitingine katılan Demirtaş; “Başarır ve güçlü bir şekilde parlamentoda olursak bizler artık Türkiye’nin rahat nefes olacağı bir ülkeye adım atmış olacağız. Bir defa başkanlık gibi bir tehditten Türkiye kurtulmuş olacak. Tek adamlık tehdidinden bir tek kişinin çıkıp bu ülkeyi ben tek başıma yöneteceğim deme tehdidinden kurtarmış olacağız ülkeyi.” diye konuştu.

“Zorunlu askerlik meselesinde 'ben askerlik yapmak istemiyorum' diyen bütün gençler için vicdani ret hakkı. Yani askere gitmek istemiyorum ama örneğin bir sağlık merkezinde 6 ay çalışabilirim diyorsa o ona tercih hakkı olarak tanınmalıdır.” diyen Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: “Asker sayısını yarı yarıya azaltmak bile askeri harcamaları yarı yarıya düşünmek bile eski parayla 60 katrilyon tasarruf sağlıyor. Bahsettiğimiz birkaç kalem yani asgari ücret, taşeron işçilik, çiftçiye, esnafa destek kalemlerini kadına destek kalemlerin askeri harcamayı yarıya indirsek bile sağlayabiliyoruz. Ülkenin kaynaklarını çarçur etmeyecek bir hükümet kurabilirsek, bu ülkenin kaderini değiştirecek bir seçim sonucu çıkarabilirsek artık her biriniz insan onuruyla nasıl yaşandığını göreceksiniz. İnsana kıymet vermek, değer vermek nedir onu hissedeceksiniz ve geçen 90 yıla hayıflanacaksınız. Neden şimdiye kadar HDP bu ülkeyi yönetmedi de, bu zulmü çektik diye hayıflanacaksınız. İnsan onurunu, insan haysiyetini merkeze oturtmazsak, bunu başaramazsak 'lanet olsun öyle koltuğa, lanet olsun öyle hükümete' deriz. Bir tek gün koltukta kalmaz istifa ederiz. Dediklerimizi yapamazsak koltuğa yapışıp kalmayız. Hele bunlar gibi iktidara gelip koltuğa yapıştıktan sonra üstüne bir de başkan olacağız, bir de tek adama olacağız, bütün ülkeyi kendimize bağlayacağız demeyeceğiz.”

'DOLARLARI, EUROLARI ÜST ÜSTE KOYUP ONUN ETRAFINDA 7 TUR ATIYORLAR'

Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler siyasette yol arkadaşlığıyla, yoldaşlık ruhuyla buralara, bu günlere geldik. Hiç bir yoldaşımızı yarı yolda bırakmadık. Bir de dönüp şunlara bakın AKP’de her gün birbirine satan satana. Parti kurucularından tutun partide emek harcayanlara kadar her gün birbirine sata sata, birbirinin omuzlarına çıka çıka maalesef ki iktidar koltuğunu iktidar saltanatını sürmeye çalışıyorlar. Gün geçmiyor ki birbirlerine hakaret etmesinler şu anda AKP kurucularından kaç kişi var AKP’nin etrafında. Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında birlikte yola çıktıkları kaç tane arkadaşı kaldı. Hepsini dışlayarak üstünü çizerek omuzlarına basa basa kendine bir saltanat yarattı. Maalesef ki bunu kendileri açısından bir hak bildiler. Tek adam sistemini böyle yarattılar. Tek adam sistemine giderken de bütün yoldaşlık hukuklarını değerlerini ilkelerini çiğnediler. Aday adaylık konusunda intihar eden arkadaşımıza Allah rahmet etsin. Fakat şunu görsünler artık. Bunlar kendi arkadaşlarına bile sahip çıkmazlar. Kendi yoldaşlarına bile sahip çıkmazlar. Onların merkezi paradır artık para. Onlar dolarları, Euroları üst üste koyup onun etrafında 7 tur atıyorlar artık. Onlar açısından merkez paradır, çıkardır, ranttır. Bunu Bingöl halkının özellikle görmesi lazım, sizin canınızın asla onlar nezdinde kıymeti yoktur. Bu halkın neler yaşadığının, neler çektiğinin onlar nezdinde bir kıymeti harbiyesi yoktur. Önceki gün başbakan Bingöl halkının gözünün içine baka baka bir kez daha yalan söyledi. O değil miydi genç köprüsünde 4 kişiyi infaz ettiren o infaz emrini ben verdim diyen. O değil miydi?”