HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerin, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin kendini ikinci sınıf yurttaş hissetmediği yeni bir anayasaya vesile olmasını diledi. “Sandığa hangi zarf girmişse o yansıtılsın istiyoruz.” diyen Demirtaş, “Özgür geleceğimiz, çocuklarımız için bu oyları sandığa atıyoruz. Sandıktan yarınlarımız çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş, oyunu Sultanbeyli Hamidiye Mahallesi Mevlana Ortaokulu’nda kullandı. Basın mensuplarına konuşan Demirtaş, sıkıntılı bir seçim kampanyasının tamamlandığını belirtti. Demirtaş, “Halkımız sandık başında olacak, herkes vicdani kanaatine göre oylarını sandığa atacak. Temennimiz odur ki Türkiye’nin iç barışına, özgürlüğüne ve demokrasisine katkı sunacak bir seçim olur.” şeklinde konuştu.

Kampanya sürecinin adil bir şekilde geçmediğini belirten Demirtaş, “ ‘Demokratik bir yarış yaptık’ diyemem. Bütün haksızlıklara, adaletsizliklere rağmen biz Türkiye’nin kardeşlik duygularını büyütmeye çalıştık. Herkesin sandık başında olmasını temenni ediyorum. Özgür geleceğimiz, çocuklarımız için bu oyları sandığa atıyoruz. Sandıktan yarınlarımız çıkacak. Seçim sonuçları ne olursa olsun bütün ülke için hayırlı olsun. Sonuç ne olursa olsun hiç kimse umudunu yitirmesin. Bu ülkenin çok güçlü bir demokrasi dinamiği var. Seçimlerin, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin kendini ikinci sınıf yurttaş hissetmediği yeni bir anayasaya vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sandık görevlilerine seslenen Demirtaş, “Bu oylar bin bir emekle sandığa atılıyor. Son derece dikkatli ve duyarlı olunmalı. Sandığa ne girmişse o çıkmalı. Sandığa hangi zarf atılmışsa o yansıtılsın istiyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin!” dedi.