Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde perişan olduğunu söyledi. Demirtaş, "Ona küçük bir tavsiyem var; artık siyaseti bırak şu evlilik programlarına çık artık. Hazır millette eş bulmaya başlamışken kendini bu siyaset arenasında yıpratma." dedi.

Bitlis’ten Karayolu ile Muş’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şato Park Konferans ve Düğün Salonu’nda miting düzenledi. Demirtaş, konuşmasında TRT’ye yüklendi.

Yakın zamanda çok önemli bir demokrasi sınavından, zorluklara rağmen başarıyla çıktıklarını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı, “Muş’ta da anti demokratik eşit olmayan bir seçim yarışı gerçekleşti. Ama tüm zorluklara rağmen biz halkın iradesini sandığa yansıtmasını başardık. Oylarımıza sandıklarımıza sahip çıkarak bir kez daha Türkiye siyasetinde eşine az rastlanır bir başarı elde ettik.” dedi.

Elde ettikleri başarının sıradan bir seçim zaferi olmadığını kaydeden Selahattin Demirtaş, şunları kaydetti: "Hangi koşullarda biz partiyi kurduk. 1990-91’den bu yana ne zorluklar ile partimizi Türkiye’nin genelinde örgütledik. Partimizi mahalle mahalle sokak sokak, köy köy örgütleyene kadar ne zorluklar ile karşılaştık sizler daha iyi biliyorsunuz. 19991’de Halkın Emekçi Partisi'nden bu yana parti çalışması başladığı saatten bu yana kesintisiz bir zulüm ile baskıyla engellemeyle karşı karşıyayız. Yeni ortaya çıkmış bir durum değil şimdi deniyor ya işte Halkların Demokratik Partisi şu dönemde baskı altında. Hayır, biz baskı görmediğimiz bir zamanı hatırlamıyoruz. Özgürce insanların korkmadan seçim çalışması yaptığı bir dönemi görmedik, hatırlamıyoruz. Biz hiçbir zaman karşımızda rakip olarak bir partiyi göremedik. Keşke rakiplerimiz siyasi parti olsa. Devletin bütün imkanlarını bize karşı kullanarak seçim kampanyası yürüttüler. Biz devletin imkanlarını ele geçirmiş parti ile yarışıyoruz. Adaletsizliğin en büyüğü burada. AKP devletin bütçesini, parasını, hazinesini, kaymakamlar valiler aracılığıyla yeri geliyor emniyet müdürlükleri ile hepsi seçim kampanyasının birer parçası haline geliyor."

Demirtaş, TRT'nin bütün kanallarının hükümetin elinde olduğunu, TRT'nin seçim kampanyası başladığından beri bir dakika bile haberlerini yayınlamadığını ifade etti.

"MASAYI KENDİ ELLERİ İLE DEVİRDİLER"

HPD Eş Genel Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti: “Evlatlarının çocuklarının ailelerinin geleceklerini düşünenler savaş istemeyen herkesin artık bu gidişata bir dur demesi lazım. AKP’den kurtulursak memleketin önü açılır hiç merak etmeyin. Muş Türkiye’nin en yoksul kenti. 81’inci sırada. Sizin işsizliğinizi çaresizliğinizi gidermediler. 2,5 yıl biz Kürt sorununu masaya yatırdık, konuştuk. Müzakere noktasına aşamasına geldik. Dolmabahçe'de açıklanan metin Türkiye’nin en kıymetli barış metinlerinden biridir. Ne yaptılar o metni buruşturup çöpe attılar. Masayı kendi elleri ile devirdiler."

“MUŞ’TA DA ARTIK TARİHİ BİR SONUÇ ALMANIN ZAMANI GELDİ”

1 Kasım genel seçiminin önemine değinen Selahattin Demirtaş, “Muş’un ve bütün halkımızın bunlara bir cevabı olması lazım. Biz mükemmel bir parti miyiz hayır. Biz samimi bir partiyiz. Eksikleri yok mu bu partimizin var hem de çok var. Bizi dört dörtlük bir parti değiliz. Bunun farkındayız ama bizi AKP ile yan yana koyarsanız. Pırlantayız biz pırlanta. Muş’ta da artık tarihi bir sonuç almanın zamanı geldi 3-0 yaparak bu zihniyeti burada bitirmemiz lazım. Muş’un birlik beraberlik göstergesi bu olur.” dedi.

Muharrem ayının önemine değinen Demirtaş, “Bugün aşuredir Kerbela'nın yıl dönümüdür. Bin dört yüz yıl önce Kerbela'da yaşanan trajedinin yıl dönümüdür. Hz. Hüseyin’in ve arkadaşlarının acısını bugüne taşıyan oruç tutan herkesin Allah orucunu kabul etsin. Herkes barış için dua etsin kardeşlik için dua etsin.” diye konuştu.

"TEK BAŞIMIZA İKTİDAR DAHİ OLSAK KOALİSYON KURACAĞIZ"

1 Kasım seçimlerinde 276 milletvekili kazansalar dahi tek başlarına hükümet kurmayacaklarını, koalisyon hükümeti kurmak istediklerini dile getiren HDP Eş Genel Başkanı, şunları ifade etti: “Türkiye’nin önünü açan, akan kanı durduracak kardeşçe bir arada yaşamamıza vesile olacak hayırlı bir sonuç çıkar. Mevzu bir partinin tek başına iktidar olma mevzusu değil. Ben eş başkan olarak defalarca halkın huzurunda söz verdim burada tekrar ediyorum. Olur ya bu seçimde halk bize yüksek oy verir, 276 milletvekili kazansak dahil biz tek başımıza iktidar kurmayız. Koalisyon kurarız. Koalisyonda hayır var, paylaşmakta hayır var. Elindeki gücü paylaşmak insanları rahatladır. Buralarda da yüksek oylarda elbette seçimi kazanacağız. Bütün bu baskılara rağmen katılım yüksek olacak ben buna inanıyorum. Son haftayı çok iyi değerlendirmek lazım sandığa gitmek niyeti olmayan kim varsa ikna etmemiz lazım. Sizden özelikle rica ediyorum sandık günü evinizde oturmayın oyunuzu kullanın ve sandığınıza sahip çıkın."

Bu seçimde tek bir oylarının dahi çalınmayacağını kaydeden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz önlemlerimizi yaptık. Tek bir oyumuzu bile çalamazlar. Biz hazırlığını yaptık. Korkmayın sandık birleştirmemi yapıyorlar, sandık taşımamı yapıyorlar, korkmayın taşısınlar. Bak burada söylüyorum tekrarlıyorum. Cizre'de Diyarbakır’da Varto’da Yüksekova’da efendim şu sandıkların güvenliği yok öbür mahalleye götüreceğiz. Götürsünler sonra kaybedince bahaneleri kalmasın. Biz itiraz etmeyeceğiz. Biz halkımıza güveniyoruz. Sarayın bahçesine sandığı kursan halk gidecek orada oyunu kullanacak. Biz anlımızın teriyle hak ettiğimiz oyları alıyoruz. Biz zorla baskıyla tehditle kimseden oy istemiyoruz almayız da. Kimse de korkarak gidip sandıkta oy vermesin herkesin bir cesareti bir hasiyeti vardır. Kim korkuyla gidip diğer partilere oy verir vallahi korkuyla insanlar oy verseydi AKP’nin oyu yüzde 95 olurdu.”

DAVUTOĞLU, SİYASETİ BIRAK EVLİLİK PROGRAMLARINA ÇIK

Konuşması sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti’ye yüklenen Selahattin Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Ahmet Hoca’ya bir bakın, Sayın Davutoğlu’na. O kendisin dev aynasında görebilir ama biz onun gerçeğini görüyoruz. Ben aslında Ahmet Hoca'yı seviyorum. Onu bu zulümden kurtarmak için sürekli çalışıyoruz. Çünkü biz oyumuzu artırırsak o da kurtulacak bu zulümden. Cumhurbaşkanı’nın elinde perişan oldu. Ona küçük bir tavsiyem var; artık siyaseti bırak şu evlilik programlarına çık artık. Hazır millette eş bulmaya başlamışken kendini bu siyaset arenasında yıpratma. Seçime artık sayılı günler kaldı. Sabırlı olun, kendinize güvenin, öz gücünüze inanın. Asla tehditler karşısında boyun büküp yenik düşmeyin.”