Denizli’de bir şehit yakını ve iki gaziye, törenle Devlet Övünç Madalyası verildi. Valilik makamındaki törene Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altınş şehit Polis Memuru Mithat Karakurt’un eşi Yasemin Karakurt ve kızı Fadime Karakurt, gazi Polis Memuru Özay Genek, eşi Ayşe Genek ve kızı Esma Genek, gazi Piyade Uzman Çavuş Erol Karagönlü ve eşi Sibel Karagönlü katıldı.

Törende konuşan Vali Kocatepe, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Denizli’de kamu kuruluşlarında istihdam edilen şehit yakınları hakkında bilgi verdi. Kocatepe, “İlimizde bugüne kadar Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit ve gazi yakınlarımızdan 99 kişi, kamu kurumlarında işe yerleştirilerek görevlerine başladı. 17 Mart 2015 tarihinde ise 20 şehit yakınımızın daha, belirlenen kamu kurumlarına atamaları yapılacak. Toplam 202 şehidimiz ve 129 gazimizin bulunduğu Denizlimiz'de, bin 26 şehit yakınımıza seyahat kartı verildi.” dedi.

Vali Kocatepe, 1999 yılında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Karakurt’un eşi Yasemin Karakurt, 2010 yılında Bingöl’ün Genç ilçesinde terör örgütüyle girilen çatışmada bir el bombasıyla yaralanan gazi Piyade Uzman Çavuş Karagönlü, 2009 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken geçirdiği trafik kazasında yaralanan gazi memur Özay Genek’e Devlet Övünç madalyalarını takdim etti.