AK Parti Denizli 2. sıra milletvekili adayı Sema Ramazanoğlu'nun seçim çalışmalarını takip ettikleri sırada geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteciler toprağa verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde görevli 36 yaşındaki İlyas Haytan ve AK Parti İl Gençlik Kolları Üyesi 23 yaşındaki Alperen Ersoy, Sarayköy ilçesi Ahmetli Mahallesi yolunda, otomobille sulama kanalına düşmüştü.

Haytan'ın cenazesi, önce Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) önüne götürülerek anma programı düzenlendi. Programa DGC Başkanı Ümit Varol, CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, eski milletvekili Adnan Keskin, eşi Nalan Haytan, babası Cafer Haytan, annesi Ayşe Haytan ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Anne Haytan, "Canım ciğerim İlyasım, duyuyor musun?" diyerek gözyaşı döktü. Yakın çalışma arkadaşları olan bazı gazetecilerin de gözyaşlarına hakim olamadığı programda DGC Başkanı Varol, Haytan'ın çevresinde sevilen ve güler yüzlülüğüyle bilinen bir arkadaşları olduğunu söyledi. İmam Hatip Ali Sürücüoğlu'nın dua etmesinin ardından Fatiha okundu.

İlyas Haytan daha sonra cenaze aracıyla Ulu Cami'ye, Alperen Ersoy'un cenazesinin yanına götürüldü. Gazeteciler, arkasından camiye kadar yürüdü. Burada Haytan'ın eşi fenalık geçirdi. 112 Acil Sağlık görevlileri, kendisine müdahale ederek sakinleştirdi. Cenaze namazına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, merhumun yakınları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Milletvekili Basmacı da cenazeye gelerek, basın mensuplarına taziyede bulundu. Namazın ardından Haytan Servergazi, Ersoy ise Gümüşler mezarlıklarında defnedildi.