Denizli’de şiddet gördüğü için boşanmak istediği kocası tarafından sokak ortasında bıçaklanan kadını, plastik bir kovayı kalkan yaparak kurtaran Mevlüt Tuğan, Denizli Valiliği tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Vali Şükrü Kocatepe, düzenlenen törenle geçen pazartesi günü sokak ortasında Davut Özdağ’ın eşi Ayşe Özdağ'ı kurtaran Tuğan’a teşekkür belgesi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın’ın da hazır bulunduğu törende konuşan Vali Kocatepe, “Bu saldırıda Mevlüt Tuğan kardeşimiz, orada müdahale ederek hanım kardeşimizin daha çok zarar görmesini, belki ölmesini önlemiş oldu. Kendi canını tehlikeye atarak, büyük bir fedakârlıkla böyle bir davranışta bulundu. Bu örnek davranış, hepimizin takdirini kazandı. Ülke genelinde de kendisine karşı son derece olumlu bir sempati oluştu. Biz de bu duyguların ifadesi olarak kendisine bu anı belgesini takdim etmek üzere davet ettik. Ben teşekkür ediyorum, bu insani davranışından dolayı. Dileğimiz, bu tür olayların olmamasıdır.” dedi.

DENİZLİ'DE BİR YILDA KADINLARA 2 BİN 638 ŞİDDET OLAYI MEYDANA GELDİ

Kadına şiddet olayları hakkında da bilgi veren Kocatepe, “2014 yılında kadına karşı 2 bin 638 şiddet olayı meydana gelmiş ve buna ilişkin hem valiliğimizce hem de adli birimlerce işlemler yapılmış. 2015 Ocak ayında, bir aylık süre içinde yine 279 kadına karşı şiddet olayı var. Maalesef bunları üzüntüyle ifade ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, kadına karşı şiddet olayı ile ilgili bin 588 dosyayı takip ediyor. Şu anda kadın sığınmaevimizde 94 misafirimiz var, bunlar az değil. 2014 yılında 360 kişi kadın, konukevinden yararlanmak üzere başvurmuş. Batıda sanki erkeğin kadına fiili saldırıda bulunması bir hakmış, o da Türkiye Cumhuriyeti yasalarında hoş görülüyormuş gibi gerçek olmayan bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.” diye konuştu.

‘MAKSADIM KAHRAMANLIK DEĞİL, KADINI KURTARMAKTI’

Kadını, elinde bıçak olan adama karşı büyük bir cesaretle kovayı kalkan yaparak kurtaran Tuğan ise büyük üzüntü yaşadığını, kadını o halde görünce adeta kanının donduğunu ifade etti. Tuğan, “Türk toplumu olarak, aile bağları kuvvetli olan bir toplumuz. Bu tür şeylerin son olmasını istiyorum. O an hala gözümün önünden gitmiyor. Bayanın o haline gerçekten çok büyük üzüntü duydum. İnşallah tekrar yaşanmaz, huzurlu bir şekilde yaşar gideriz diye düşünüyorum. O anda kendi canını düşünmek bir yana, o insanın yerde o kadar çaresiz olduğunu görünce ister istemez psikolojik olarak etkileniyor. Bir insan, 'yardım' diye bağırınca o an ona yardım edesim geldi. İşim orada kahramanlık değil, kadını kurtarmaktı sadece. O anda göz göze geldik, 'Bana yardım et!' diye bağırıyordu. Ben onu almak istedim sadece. Normalde beni kan tutar, o an takdir-i ilahi herhalde, hatırlamıyorum, kadını yana getirip bir de havlu istedim. Çok fazla kan kaybediyordu. Boğazına tampon yapıp kan kaybını önlemek istedim. O an neler yaşadığım hatırlamıyorum. İstedim ki bu şekilde medyaya gelmek değil, daha iyi bir şekilde gelmek isterdim. Ben bu şekilde gündeme gelmek istemezdim.” şeklinde konuştu.