Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan yaşlı çift, evin iç duvarlarının yıkılmasıyla büyük tehlike atlattı. Duvarın altında kalmaktan son anda kurtulan yaşlı çift komşularının yardımı ile evden çıkarıldı. Evin 1999 Düzce depreminde hasarlı olduğu çatlakların alçıyla kapatıldığı öğrenildi.

Olay ilçeye bağlı Kestaneci Mahallesi merkez sokak numara 37'de dün saat 17.00 sularında meydana geldi. Alınan bilgilere göre tek katlı ve eski binada yaşayan Sevim Turhan Aldemir çifti, evin iç duvarlarının yıkılmasıyla büyük tehlike yaşadı. Yattığı yatakla birlikte yıkımdan oluşan çukura düşen Turhan Aldemir'in üzerine beton parçaları düşerken, odanın önünde dikiş yapan Sevim Aldemir ise kendisini odaya zor attı.

Sevim Aldemir'in çığlıklarını duyan bakkal ve komşuları yaşlı çiftin yardımına koştu. Mahalle halkından Ahmet Haşhaş yaşlı adamı düştüğü çukurdan çekerek kurtardı.

Duvarları yıkılan evde 12 Kasım 1999 yılında Düzce'de meydana gelen depremde duvarlarının çatladığı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yaptıramadığı belirten, Turhan Aldemir, çatlakları kendi imkanları ile tamir etmeye çalıştığını söyledi. Evde büyük hasar oluştuğunu ifade eden Aldemir, "Ben saat 16.00-17.00 sıralarında yatakta uyuyordum. Hanımda yanımda dikiş dikiyordu. Hanım ‘Turhan, deprem oluyor’ dedi. Ben o sırada yastığı kafama aldım. Duvar parçaları kafama geldi benim. Aşağıya düşmüşüm. Komşu duyup gelmiş. Elimden tutup beni yukarı çekti. Belimde ağrılar var, kafamda bir sarhoşluk var. Fazla ağrı sızı olmayınca hastaneye gitmedim. Ben ne yapacağımı bilmiyorum, belediyeden yardım bekliyorum. Emekliyim, bin TL maaş alıyorum. Benim bu evi tekrar yapmaya imkanım yok. Yatacak yerim de yok. Kızım var, damadım işsiz. Geçici olarak amcaoğlunun evinde kalıyorum. Amcaoğlu idare ediyor. Dün akşam orada yattık. Allah kerim, artık ne yapacağız bilmiyorum. Oğlum da bizimle yaşıyor. Evin neden çöktüğünü bilmiyoruz. Depremde çatlamıştı. Ben onları alçı ile kapatmıştım. Oralar yine belirdi ve sonunda bu hale geldi. Bu odanın böyle çökeceğini ben hiç tahmin etmiyordum. Yoksa direk koyardım altına” dedi.

Ekmek almak için bakkala yürürken komşusu Sevim Aldemir'in çığlıklarını duyduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Ahmet Haşhaş ise, "Tam ekmek almaya gelmiştim. Bağrışmayı duydum. Deprem oluyor dediler. Bakkal eve koşunca ben de arkasından koştum. Bir inilti geliyordu. Baktığımda yatakla birlikte aşağıya çökmüş. Çektim yukarıya aldım" dedi.

'EV YAPACAK DURUMUM OLSA KİMSEYE YALVARMAM'

Evi yıkılan ve kalan eşyalarını kurtarmaya çalışan Sevim Aldemir ise yetkililerden kendileri için bir ev istedi. Kendi imkanları olmadığını ve imkanı olsa kimseye yalvarmayacağını kaydeden Sevim Aldemir, "Makinem ile dikiş dikerken bir anda evden tozlar fışkırmaya başladı. Gümbür gümbür sallandı. 'Deprem oluyor' diye adama bağırdım. Adam kalkıncaya kadar güm aşağıya gitti. Bende duvar üzerime gelince nasıl çıktığımı hiç hatırlamıyorum. Şeker komasına mı girdim. Bir anda dondum. Ondan sonra gerisini hiç hatırlamıyorum. Kuzen geldi, onlar çıkarttılar. Şimdilik damadın evinde duruyoruz. Tek isteğimiz ev. Kendi durumum olsa kimseye yalvarmam. Ben şeker, adam kalp hastası. Allah bundan aşağıya etmesin. Devlet mi yardım edecek, belediye mi yardım edecek, yapacak durumumuz hiç yok. Nasıl yapacağız bilmiyorum." dedi.

Diğer yandan sabah saatlerinde eve gelen belediye görevlilerinin evde yaptıkları incelemenin ardından tutanak tuttukları öğrenildi.