Manisa'da, eski adı İmam Hatibi Yaptırma ve Yaşatma Derneği olan, halen Manisa Halk Eğitim Öğretim Sağlık Derneği adıyla faaliyet gösteren derneğin başkanı Mehmet Davşan, "Dün, 'Biz bundan sonra imam hatiplere kara leke çaldırmayacağız.' diyenler, Manisa'da imam hatip derneğine en büyük kara lekeyi çaldılar." dedi. Derneklerinin başta 28 Şubat'ta olmak üzere her dönemde sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını, aynı şeylerin bugün de devam ettiğini belirten Davşan, "Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler." diyerek, sabırla beklediklerini ifade etti.

Manisa Halk Eğitim Öğretim Sağlık Derneği, dün polisin baskın yaptığı 6 dernekten biri oldu. Uzun yıllardır derneğin başında bulunan Davşan, algı operasyonu yapıldığını ve bunun üzüntü verici olduğunu söyledi. Bütün Manisalıların taşında, toprağında, tuğlasında emeği olan bir eğitim derneği olduklarını belirten Mehmet Davşan, "Derneğimizde aşağı yukarı emeği, tuğlası, çimentosu olmayan Manisalı yok gibi. Bizim ismimiz, Halk Eğitim Öğretim Sağlık Derneği ama esas kuruluş amacımız Manisa İmam Hatibi Yaptırma ve Yaşatma Derneği. Bizim tek hedefimiz, dernek olarak Manisa'daki imam hatibimizi ayakta tutmak, Manisamız'a, ülkemize güzel, imanlı nesiller yetiştirmek." dedi.

'DERNEĞİMİZ DÜN 28 ŞUBAT'ÇILARDAN, BUGÜN DE BU DÖNEMDEN ÇEKİYOR'

Dün derneklerine polis tarafından baskın yapılarak terör örgütü gibi lanse edildiklerini anlatan Davşan, "Terör örgütü gibi onlarca polis, Kaçakçılık, Organize, TEM ve Çevik Kuvvet'le binamızı sarıp bizi terör gibi lanse ettiler. Terör gibi evraklarımıza el koydular. Binamızda ne buldular? Buldukları tek şey karar defteri, resmi kurum yazışmaları, bunun dışında bizim hiçbir şeyimiz yok. Bize böyle bir kara leke çaldılar. Manisa'daki kamuoyuna, Manisa'daki büyük ağabeylere sesleniyorum. Bizim imam hatibi yaptırma ve yaşatmadan başka hiçbir gayemiz yok. Bize böyle bir kara lekeyi çaldılar." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kaderin üstünde büyük bir kader vardır." şeklinde bir sözü olduğunu belirten Davşan, bugün yaşananların da kendilerini kaderi olduğunu söyledi. Derneklerin hep çok çektiğini, geçmişte 28 Şubat'çılardan, bugün de bu dönemden çektiğini anlatan Davşan, bugünlerin de geçeceğini temenni etti.

'BU KURUMLARDAN TERÖR ÇIKMAZ'

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in açıklamalarının çok talihsiz olduğunu da belirten Dernek Başkanı Davşan, şöyle konuştu: "Bu milletin vergileriyle görev yapan insanlara şunu söylüyoruz, bu kurumlardan terör çıkmaz. Bu kurumlar hayırlı insanlar, helale harama dikkat eden insanlar yetiştirir. Haramdan çok korkan insanlardan terör çıkmaz. Böyle açıklamalar yapmasınlar, Manisa'yı, milletimizi üzmesinler. Bunlardan terör örgütü çıkaramazsınız, çıkmayacaktır da. Sabırla, azimle bu sürecin iyi niyetle geçeceğine inanıyoruz ve iyi insanlar yetiştirmeye de devam edeceğiz."

'BÜTÜN MANİSAMIZ TERÖR ÖRGÜTÜ OLMUŞTUR'

Bu tür açıklamalar yapan emniyet müdürünün görevde durmaması gerektiğini söyleyen Mehmet Davşan, "Arama kararını veren proje mahkemeler, Anayasa'ya aykırı mahkemeler. Bu mahkemeler sadece bir arama kararı veriyor, emniyet müdürümüz çıkıp diyor ki, 'Bunlar terör örgütü.' O zaman şöyle diyeyim, bizim derneğimizde, imam hatip derneğinde, Manisa'da tuğlası, çimentosu olmayan insan yok gibidir. Bütün Manisalıların emeği vardır, kurban derisi, çalışması, tuğlası vardır. Emniyet müdürümüzün bu talihsiz açıklamasından sonra bütün Manisamız terör örgütü olmuştur. Bu insanlar, dişinden tırnağından arttırarak bu derneği kurmuştur. Bu dernek bu okulu yaptı, bugünkü yönetimimizin, Manisalıların bu okulu, derneği yaşatmaktan başka gayesi yok. Bizim terörle de başka herhangi bir kurumla da bağımız yoktur." şeklinde konuştu. Üzüldükleri tek şeyin, saat 09.00'dan 17.30'a kadar 50-60 polisin kapılarının önüne dikilip boşuna zaman harcaması olduğunu söyleyen Davşan, polisin Manisa'da o kadar çok yapacak işi olduğunu, derneklerde boşuboşuna zaman harcadıklarını savundu.