Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin millete verdiği hiç bir sözü yerine getirmediğini söyledi. Şimdi AKP'nin seçim öncesi tekrar yeni anayasa masalı ile milleti kandırmaya çalıştığını belirten Destici, "Bu AKP değil 3 kere 13 kere de tek başına tekrar iktidar olsa, yeni sivil bir demokratik anayasa yapmaz. Ancak kendilerini iktidarda tutacak kendi yandaşlarını zenginleştirecek, ne kadar düzenleme varsa onu yaparlar. Ve bunu yaparken de kullanabildikleri tüm kesimleri kullanırlar, daha sonra da düşman olarak ilan ederler. Son on yılda bunu gördük." dedi.

BBP Lideri Mustafa Destici, partisinin İstanbul Sultanbeyli İlçe Teşkilatı ve Sultanbeyli Alperen Ocakları'nın 'ülkene sahip çık' sloganı ile dün akşam organize ettiği birlik ve beraberlik şölenine katıldı. Burada partililere seslenen Destici, "Fransa'da bir saldırı oldu terör kimden gelirse gelsin bunun karşısında olduğumuzu söylüyoruz. Dünyanın neresinde olursa olursa olsun bizim Rasülümüze Allah'ımıza Kitabımıza inançlarımıza kim dil uzatırsa bunu en şiddetli bir şekilde kınarız. Hükümetin yaptığı gibi Sayın Başbakanın yaptığı gibi Fransa'da bir mizah dergisi yapınca Türkiyede bir gazete yapınca onları kınayıp kendi bakanları bunu yapınca oları görmezden gelmeyiz. Bizim olara çağrımız şu. Charlie Hebdo'yu da kınayacağız Cumhuriyet'i de kınayacağız. Ama sizin bakanlarınızı da kınayacağız. Ayetlerle surelerle dalga geçen, alay edenleri de unutmadık. Hiç bir Müslüman unutmadı hafızamızda kaydettik. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan bekletimiz keşke aynı tepkiyi, suremizin ismi ile alay edenlere Peygamberimize kibirli yakıştırması yapan kendi bakanlarına kullansaydınız. O zaman bir sizin samimiyetinize bir nebze inanabilirdik ama maalesef bir bunları göremedik." diye konuştu.

Destici, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Türkiye'yi 17 ekonomi yaptık diyenler ekonomiyi büyüttük diyenler gelir dağımındaki adaletsizliği niye görmüyorlar. Çiftçilerimizin, esnafımızın çalışanın durumu perişan. Peki durumu iyi olanlar kim? Ayakkabı kutularına paraları koyanlar, yatak odalarına onlarca para sayma makinelerini koyup paraları sayanlar. Türkiyenin bu kadar gündemi varken Cumhurbaşkanının, Başbakanın gündemine bakıyoruz eften püften konular. Çözüm sürecini konuşamıyorlar, çünkü dediğim gibi bölünme süreci yaşanıyor. Kıbrısı konuşamıyorlar, Suriye'yi konuşamıyorlar, AB'yi konuşamıyorlar, ekonomiyi konuşamıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan her çıktığında 3-4 tane rakam ezberlemişler onu konuşuyorlar. Ne o. Biz geldiğimizde ihracat 36 milyar dolardı şimdi 150 milyar dolar. Peki ithalat ne kadardı. Onu niye söylemiyorlar 50 milyar dolardan 250 milyar dolar oldu."

AK Parti'nin millete verdikleri hiç bir sözü yerine getirmediğini ve seçim yaklaşınca tekrar yeni anayasa sözü verdiklerini söyleyen Destici, "Şimdide yeni anayasa sözü verdiler. Bu AKP değil 3 kere 13 kere de tek başına tekrar iktidar olsa yeni sivil bir demokratik anayasa yapmaz. Ancak kendilerini iktidarda tutacak kendi yandaşlarını zenginleştirecek ne kadar düzenleme varsa onu yaparlar. Ve bunu yaparken de kullanabildikleri tüm kesimleri kullanırlar daha sonra da düşman olarak ilan ederler. Son on yılda bunu gördük." ifadelerini kullandı.

Destici, "Asla Türkiye'yi demokratikleştirme gibi bir derleri yok. Beğenmedikleri bir söz söylediğiniz zaman sizi bir takım itibarsızlaştırma operasyonları ile karşı karşıya bırakıyorlar. Bunların tamamı siyasi ve demogojidir. Hiç birsinin ciddiye alınacak bir tarafı yok. Kendileri 10 yıl boyunca birileri ile arkadaşlık yapacak, adeta yataklık edecek sonrada ucu kendilerine dokununca düşman ilan edecek, paralel ilan edecek. Sonrada sizi onunla birlikte olmakla itham edecek. Yemezler hiç kimseyi kandıramazsın. Siz döneceksiniz bir aynaya bakacaksınız bir vicdan muhasebesi yapacaksınız." dedi.