Mahkeme kararına rağmen kadro alamayan hastanelerde çalışan taşeron işçiler, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde eylem yaptı. Eyleme destek için gelen DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Taşeron sistem en büyük yolsuzluktur. Taşeron sistem en büyük hırsızlıktır. Emek hırsızlığından daha büyük hırsızlık olmaz.” dedi.

Hastanelerde çalışan taşeron işçilere kadro isteyen DİSK Sağlık İş Sendikası ve Taşiş-Der üyeleri İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde eylem yaptı. Mahkeme kararına rağmen işçilerin kadroya alınmamasını protesto eden eylemcilere bazı milletvekilleri ve sendika temsilcileri de destek oldu. HDP milletvekili Levent Tüzel ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da destek için aralarında bulunduğu işçiler sloganlar eşliğinde pankart açarak hastane bahçesinde yürüdü. Eylemciler adına basın açıklaması yapan Cemal Bilgin, DİSK Sağlık İşçileri Sendikasının başvurusu sonunda kazandıkları mahkeme kararının uygulanmadığını belirterek, “Mahkeme kararları tüm taşeron işçilerin ilk iş başı yaptıkları günden itibaren asıl işverenin, kamunun işçisi olduğunu belgeliyor. Bu mahkeme kararına ayrım yapmadan uyması gerekenler seçimler yaklaştıkça sadece vaatlerde bulunuyorlar. Her seçim döneminde yaptıkları gibi bugün de taşeron işçilerin umutlarını seçim malzemesi yapıyorlar.” dedi.

İşçilerin emeğinin hiçe sayılarak sömürüldüğünü belirten Arzu Çerkezoğlu, “Taşeron sistem en büyük yolsuzluktur. Taşeron sistem en büyük hırsızlıktır. Emek hırsızlığından daha büyük hırsızlık olmaz. Biz bu hastanelerde üretilen sağlık hizmetinin neredeyse tamamına yakınını hayata geçireceğiz. Gece gündüz 24 saat bu hastanenin her köşesinde temel birimlerden, cerrahiye, ameliyathaneden yoğun bakıma diğer tüm birimlere kadar her türlü hizmeti taşeron işçisi arkadaşlarımız hayata geçirecek ama onların emeği yok sayılacak. Biz bu hastanelerde 24 saat çalışacağız emek akıtacağız. Ama o taşeron firmalar, ama o masa başında oturan firmalar bir tane dosya ile buraya gelip, altında son model arabalarla bu hastanelerden giden işçi simsarları oturduğu yerden bizim alnımızın teri üzerinden para kazanacaklar.” şeklinde konuştu.

Eylem yapılan açıklamanın ardından sona erdi.