Diyarbakır’da 'Kürt Meselesi’ne İslami Çözüm Çalıştayı' düzenlendi. Mustazaflar Cemiyeti, Anadolu Platformu, Peygamberler Sevdalıları Platformu, Memur-Sen ve Hür-Der’in birlikte organize ettiği çalıştaya, çeşitli illerden 600 delege katıldı.

Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı’nın tertip komitesi adına açılış konuşmasını yapan Ersin Eryılmaz, Ocak 2012’de başlatılan çözüm süreci, ülke için bir umut ve bir fırsat olarak ortaya çıktığını söyledi. Bu fırsatın heba edilmemesi gerektiğini dile getiren Eryılmaz, Kürt halkının gasp edilmiş haklarının iadesi ve halkların sulh içerisinde birlikte yaşayabilmesi için, sürecin yanlışlarının tespiti ve eksikliklerinin giderilmesi yoluyla sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Hür Dava Partisi( HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise çalıştayın önemine değinerek, “Bugüne kadar barış adına savaşın, çözüm adına çözümsüzlüğün dayatıldığı kan, gözyaşı ve ağıtların eksik olmadığı Kürdistan coğrafyasında kalıcı barışın ve kardeşçe bir arada yaşamanın zamanı gelmiştir." dedi.

Kürt meselesini Müslümanların İslama göre çözmesi gerektiğini ve ümmeti ilgilendiren bir mesele olduğunu vurgulayan Yılmaz, Kürdistan meselesi ümmetin, Kürt sorununda Müslümanların sorunu olduğunu dile getirdi. Yılmaz, sorunun örgütlerin ideolojik çıkarları ve devletlerin milli çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir mesele olduğunu kaydetti. Yılmaz şöyle konuştu: "Bir istihbarat teşkilatı ile bir örgütün kapalı kapılar ardından pazarlık yapılmasıyla Kürt meselesi çözülmez. Kürt halkının geleceği ve kaderini bir örgüt ile bir istihbarat teşkilatı belirleyemez. Bu çok daha büyük bir meseledir."