Geçtiğimiz 9 Haziran’da Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için İzmir’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

İzmir’de bir araya gelen ‘Peygamber Sevdalıları Platformu’ üyeleri, Diyarbakır’da öldürülen Aytaç Baran için Konak Meydan Camii’nde toplandı. Burada öğle namazına müteakip, Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı. Meydanda toplananlara hitap eden Mustazaflar Cemiyeti İzmir İl Başkanı Muhammed Akgül, “9 Haziran Salı günü Yeni İhya-Der Başkanı Şehit Aytaç Baran kardeşimiz gündüzün ortasında hain ve kalleşçe bir pusu sonucu şehit edilmiştir. Allah’a hamdolsun ki bizim bir davamız vardır. Bizim davamız İslam davasıdır.” dedi.

Hüda Par İzmir İl Başkan Yardımcısı Rojhat Namlı da, “Diyarbakır bir cihanmerdini, yiğidini, şehadet aşılı bir muallimini ve öğretmenini daha Allah’a takdim etti. Yeni İhya-Der Başkanı kardeşimiz, can dostumuz Aytaç Baran, zalimler tarafından kurulan karanlık pusuyla uğradığı silahlı saldırıda aziz kanı toprağa dökülmüş ilahi dergaha şehadet şerbeti içerek çıkmıştır. Aydınlığa çıkmaktan korkan zalimler de şunu bilsinler ki, yaptıkları katliamlarla asla amaçladıkları karanlık hedeflerine ulaşamayacaklardır.” diye konuştu.

Sık sık tekbir getiren protestocular, terör örgütü PKK aleyhine de slogan attı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.