Diyarbakır’da dün silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Tansu Aydın, düzenlenen törenle memleketi Zonguldak'a uğurlandı. Törende şehit Aydın’ın ailesi fenalık geçirdi.

Diyarbakır’da dün Şehitlik semtinde bir trafik kazası ihbarıyla bölgeye giden polis ekibine yüzleri maskeli kişiler tarafından ateş açılmış, ağır yaralanan 2 polisten biri şehit olmuştu. Silahlı saldırı sonucu şehit olan Tansu Aydın için tören düzenledi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aydın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, askeri erkan, şehit polis memurun eşi, annesi babası, kardeşi, 3 yaşındaki çocuğu ve meslektaşları katıldı. Şehit polis memurun naaşının tören alanına gelmesiyle ailesi fenalık geçirdi. Cenazenin ambulansa konulduğu sırada şehit edilen polis memurunun eşi, annesi ve babası tabuta sarıldı. Duaların edilmesi ve konuşmaların ardından şehit polis memuru Tansu Aydın memleketi Zonguldak’a gönderildi. Daha sonra sinir krizi geçiren şehidin annesine ambulansta müdahale edildi.

VALİ AKSOY: OLAYLA İLGİLİ 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTIR

Törende konuşan Hüseyin Aydın, olayla ilgili 17 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Saldırıyı nefretle kınadığını belirten Aksoy, faillerin yakalanması için emniyet mensuplarının yoğun gayret gösterdiğini anlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturmanın devam ettiğini dile getiren Aksoy, saldırının terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirildiğini kaydetti.

Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle trafik hizmetleri gibi tutanak tutma amaçlı görev başında olan bu arkadaşlarımıza yapılmış bu saldırı alçakça bir saldırıdır. Emniyet teşkilatımız, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna, halkın huzur ve güvenliği için görev yapmaktadır. Benzer bir görevin ifası için dün alanda bulunan iki meslektaşımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonucu hastaneye intikal ettirilen yaralılarımızdan Tansu Aydın şehit olmuştur, Ali Karahan adlı polis memurumuzun da şu anda tedavisi devam etmektedir."