Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Operasyonda bir Kalaşnikof, bir tabanca ile çok sayıda şarjör, fişek ve alev gizleyen ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin silah kaçakçılarına yönelik planlı bir çalışma yaptığı belirtildi. Açıklamada, “Silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen toplam 13 şahsın yakalanması için Silvan ilçe merkezinde 6, toplam 13 ayrı noktada, silah ve mühimmatların ele geçirilmesine yönelik olarak Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 6 Mart 2015 tarihinde şüphelilerin ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti icra edilmiştir.” denildi.

Açıklamada, operasyona komando birliklerine zırhlı araçların destek verdiği, ayrıca İl Jandarma Komutanlığı bomba-mayın arama ve iz takip köpek unsurları, patlayıcı madde imha timleri, olay yeri inceleme timi ve adli kolluk ekiplerinin katıldığı ve operasyonun hava destekli yapıldığı bilgisi verildi. Açıklamada, 9 kişinin gözaltına alındığı yapılan aramalarda ise şu silah ve mühimmatların ele geçirildiği belirtildi: “Bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir SHE marka makinalı tabanca, bir 9 mm Astra tabanca, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 171 adet 7,62 mm Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 4 tane 9 mm tabanca şarjörü, 60 tane 9 mm tabanca fişeği ve 6 tane Kalaşnikof piyade tüfeği alev gizleyen.”