İstanbul Tabip Odası, Gezi sürecinde Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde yaralıları tedavi ettikleri için doktorlara verilen 12 şer ay hapis cezasını protesto etti. İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez, mesleğe başlarken ettikleri yeminde her zaman insan sağlığını ön plana alacaklarını ve her şeyden kutsal sayacaklarını söyledi.

Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii önünde toplanan İstanbul Tabip Odası üyeleri, ‘Gezi Hakimliği Yargılanamaz’ pankartı açtı. ‘Sermayenin değil halkın hekimleriyiz’ sloganları atarak meslektaşlarına verilen cezayı protesto etti. İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez, “Biz yemin ederken her zaman insan sağlığını ön plana alacağımızı söyledik. Her şeyden kutsal ve önemli sayacağız. Biz ve Gezi’de hizmet eden arkadaşlarımız bu camide bunu yaptı. Bizde savcılara ve hakimlere sizde mesleğe başlarken ettiğiniz yemine sadık kalın. Verilen karar uluslar arası hukuk kurallarına göre yanlış. Bu karar AİHM’den dönecektir. Osmanlı tarihinden bahsediyorsunuz onunla da çelişiyorsunuz. Balkan harbinde kolera hastalığı varken hastalar camide tedavi edildi. Ey savcılar hukukçular bir an evvel doğru yola gelin sizden bunu istiyoruz.” dedi.

Programa katılan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da “Bu ülkede iki tane zihniyet var; bir tanesi ölüm ve TOMA ve zulümle iktidarını sürdürenler. Diğeri tarafta ise, barış ve insanlık için bu ülkeye sahip çıkanlar. Bu ülke halkları sahipsiz değil. Biz bu sürecin sonunda başta kendini sarayda güvende hissettiğini zanneden diktatör bozuntusu olmak üzere hepsinden hesap soracağız.” açıklamasını yaptı.

Açıklamaların ardından cami önünde toplanan grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.