Bursa'da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin kuyumcu soygunu yalanına inanan kadın, dolandırıcılara vermek için altın almak amacıyla gittiği kuyumcuda gerçek polislerle karşılaşınca dolandırıldığını anladı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne müracaat eden A.K. isimli kadın, "Ev telefonumdan arayan iki kişi polis ve savcı olduklarını söyledi. Bir kuyumcuda soygun olduğunu, kimliğimin de olay yerinde bulunduğunu söylediler. Kredi kartım ile altın almamı, bu altınları kendilerindeki altınla karşılaştıracaklarını dile getirdiler. Ben de hemen kuyumcuya giderek altın almak istedim. Tam bu esnada kuyumcuya gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevli polisler, kimliklerini gösterince telefondaki kişilerin sahte polis olduğunu öğrendim. Şüphelileri yakalaıtmak için tezgah kurdum ve onları gerçek polislere yakalattım." dedi. Polis, olaya karıştığı öne sürülen M.H. ve M.A. isimli iki kişiyi gözaltına aldı.

Kestel Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden E.Ç. isimli kişi de cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişinin kendisini polis olarak tanıttığını ve yürütülen soruşturma kapsamında kendisinden para istendiğini söyledi. Sahte polisin anlattıkları üzerine paniğe kapılan E.Ç., 400 lirayı dolandırıcının verdiği hesaba yatırdığını açıkladı. Cumhuriyet Savcılığı, her iki olayla da ilgili olarak soruşturma başlattı.

Öte yandan Nilüfer ilçesinde ikamet eden E.A. isimli genç kızı arayan sahte polisler, yine kuyumcu soygunu senoryosu ile genç kızı kandırdı. Dolandırıcıların yönlendirmesiyle evdeki altınları, Beşevler Mahallesi Karafatma Meydanı'na gelen kimliği belirsiz kişiye teslim eden E.A., dolandırıldığını anlayınca ailesiyle birlikte polis merkezine müracaat etti.