Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Uşak milletvekili adayı Durmuş Yılmaz, 35 yıllık devlet hizmetinde en ufak bir şaibe bile bulunmadığını söyledi. Yılmaz, kamuoyunda 'Durmuş Yılmaz’a ulaşmak zordur' söylentilerine ise "Ben Halk’tan biriyim" cevabını verdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, kendisine ulaşmanın hiç zor olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Diyorlar ki Durmuş Yılmaz’a ulaşmak zordur. Tam tersi bana ulaşmak hiç zor değil. Bugün de zor değil, seçildiğim zaman da zor olmayacak. Hatta diyebilirim ki görev yaptığım süre boyunca da bana isteyen istediği zaman kolaylıkla ulaşabiliyordu. Sorunlarını anlatıyordu. Ve ben elimden geldiğince Uşaklılara yardımcı olmaya çalışıyordum. Yapamayacağım hiçbir şeye yaparım demedim, bundan sonra da demeyeceğim.”

35 yıllık devlete hizmetinde en ufak bir şaibe bile bulunmadığına dikkat çeken Yılmaz, "Diyorlar ki 'Durmuş Yılmaz devletin en üst kademelerinde görev yapmış üst düzey bir bürokrattır.' 35 yılımı milletime ve devletime hizmetle geçirdim. Allah’a hamdolsun ki geçmişimle ilgili, görev yaptığım dönemle ilgili en ufak bir şaibe bile bulunmamaktadır. Milletimin geleceği için, halkımızın huzurlu ve mutlu bir geleceği için, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakabilmek için doğru olan neyse onu yaptım. Seçildiğim takdirde de aynı şekilde Meclis'te de bu görevi yerine getirmekten mutluluk duyacağım. Bana oy veren hiçbir Uşaklı bundan dolayı pişman olmayacak." dedi.

Seçim çalışmaları boyunca Uşak’ın köylerini, sokaklarını tek tek dolaşan ve son güne kadar da dolaşmaya devam edeceğini söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Seçim çalışmalarım boyunca birçok ulusal kanalda canlı yayınlara katıldım. Uşak, Türkiye siyasetinin yakından takip ettiği bir ilimiz haline gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Uşak milletvekili adayı olarak bile şimdiden tüm kanallarda ilimizi tanıttım. Seçildiğim takdirde de Uşak tüm Türkiye gündeminde olmaya devam edecek. Ben, öyle devletin kanallarına siparişle yaptırılan dizilerin paraları ile seçim çalışmaları yürütmüyorum. Güzel ilimizin tanıtımını yapacağım diyerek sizlerden alınan vergilerle sipariş dizilerle Uşak tanıtımı olmaz. Uşaklılar da bu oyuna gelmez.”

Uşak’la irtibatını hiç koparmadığını söyleyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Düğünlerimizi Uşak’ta yaptık, cenazelerimizi Uşak’ta defnettik, bayramlarımız köyümüzde geçti, kısacası iyi günümüzde de kötü günümüzde de Uşak’ta olduk, bundan sonra da memleketimle ilişkim kesilmeyecek. Bundan sonraki hizmetlerimi MHP Uşak Milletvekili olarak sürdürmek istiyorum. Uşak’lıların şimdiye kadar bana ve partime gösterdikleri yoğun bir ilgi ve sempati var. Her yaştan ve her düşünceden insan, her siyasi partiden insan, genç, yaşlı, kadın, erkek gözlerimin içerisine bakarak bir umutla bana şunu söylüyorlar; ‘Temiz ve dürüst bir siyaset istiyoruz. Sizin gibi tertemiz insanlar Uşak’ı temsil etsinler istiyoruz. Yalanlardan, yolsuzluklardan bıktık usandık. Gelin, bizi kurtarın.’ Biz de diyoruz ki yolsuzluğa karşı bizimle yürüyün, haksızlıklara karşı bizimle yürü Uşak. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için bizimle yürüyün."